Weather Icon

ΤΟΥΡΚΙΑ | Προσπαθεί να αλλάξει το καθεστώς σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

ΤΟΥΡΚΙΑ | Προσπαθεί να αλλάξει το καθεστώς σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Γιώργος Φίλης: Η Τουρκία προσπαθεί να πάρει τη ρεβάνς και να αλλάξει το καθεστώς στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο! Μέτρησε το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας. Αυτό είναι και το πρόβλημα. Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι δεδομένη και να αποφύγει το ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου».

Στη νέα κατάσταση που εμπεδώνει η Τουρκία στρατηγικά σε επίπεδο διεκδικήσεων έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου αναφέρθηκε ο Γιώργος Φίλης.

Οι αυταπάτες στην Ελληνική πολιτική ελίτ, πρέπει επιτέλους να τελειώνουν, αφού αυτή είναι η στρατηγική βάθους, με ή χωρίς τον Ερντογάν στη Τουρκία. Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι δεδομένη, αλλά κυρίως να αποφύγει το ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» σε ενδεχόμενη πίεση από παίκτες ισχύος στη Τουρκία, καθιστώντας σαφές σε φίλους και εχθρούς , ότι έχει πολιτική βούληση να λειτουργήσει αποτρεπτικά, σε ότι αμφισβητεί κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα.

Ο Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), Γιώργος Φίλης, στον 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη.

Συντονιστείτε στις 16:30 στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube