REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , ΗΠΑ 30 Δεκεμβρίου 2021

Στη Σούδα το τεράστιο αεροπλανοφόρο CVN-75 USS “Harry Truman”

Στη Σούδα το τεράστιο αεροπλανοφόρο CVN-75 USS “Harry Truman”

Στη Σούδα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο CVN-75 “Harry S. Truman”, κλάσης “Nimitz”, φέροντας πλήρωμα περίπου 5.000 ατόμων

Όπως είχε προαναγγελθεί, κατέφτασε στον κόλπο της Σούδας το πρωί της Πέμπτης το αμερικανικό αεροπλανοφόρο CVN-75 “Harry S. Truman”, κλάσης “Nimitz”, φέροντας πλήρωμα περίπου 5.000 ατόμων. Στους επιβαίνοντες αναμένεται να επιτραπεί η επίσκεψη στην πόλη, ενώ το αεροπλανοφόρο θα αποπλεύσει από τα Χανιά στις 3 Ιανουαρίου.

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους επαγγελματίες της περιοχής που θα κάνει εκεί πρωτοχρονιά, κι ας φροντίζουν οι συνήθεις γκρινιάρηδες να διαμαρτύρονται… για την “τιμή” των ιδεολογικών τους “όπλων”! Ας πάνε να τα πούνε στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας, που πέραν της υγείας τους απειλεί και τις δουλειές τους.

Το αστείο στην υπόθεση της παραμονής του αεροπλανοφόρου στη Μεσόγειο είναι ότι το ότι δεν σάλπαρε για την περιοχή της Μέσης Ανατολής όπως ήταν προγραμματισμένο, δικαιολογήθηκε ως… παροχή διαβεβαίωσης στους συμμάχους για τα γεγονότα στην Ουκρανία. Πάνω από όλα η περιφερειακή ασφάλεια, αρκεί μη θίξουμε την Τουρκία!

“US commitment to regional security”… Ούτε λέξη για τους λεονταρισμούς της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ όπου έφτασε στο σημείο να απειλεί την ExxonMobil που διενεργεί γεωτρήσεις. Μην τύχει και παρεξηγηθεί ο σουλτάνος – επίδοξος χαλίφης. Έλεος σύμμαχοι…

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αεροπλανοφόρο έχει εκτόπισμα 103.000 τόνων, αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων και κινείται με ισχύ που δίνουν οι δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες του. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του τα 78, ενώ το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα. Η έκταση του καταστρώματός του ξεπερνά τα 4,5 στρέμματα.

Το «Harry S. Truman» είναι πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz και φέρει το όνομα του 33ου προέδρου των ΗΠΑ. Καθελκύστηκε το 1996 και εντάχθηκε στο αμερικανικό ναυτικό το 1998. Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έχει δυνατότητα μεταφοράς 90 αεροσκαφών και διαθέτει 2.500 καμπίνες με δυνατότητα παραμονής 6.500 ατόμων. Ακόμα, διαθέτει τηλεοπτικό σταθμό, γυμναστήρια, μουσείο, ταχυδρομείο.

Πηγή: defence-point.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube