Weather Icon
ΝΑΤΟ , Ουκρανία , Ρωσία 3 Δεκεμβρίου 2021

Σκληρή προειδοποίηση Πούτιν σε ΝΑΤΟ – Απείλησε με εκτόξευση υπερ-υπερηχητικών πυραύλων έναντι της Ουκρανίας

Σκληρή προειδοποίηση Πούτιν σε ΝΑΤΟ – Απείλησε με εκτόξευση υπερ-υπερηχητικών πυραύλων έναντι της Ουκρανίας

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, έχει απορρίψει κατηγορηματικά το δικαίωμα της Ρωσίας να υπαγορεύει πώς η Ουκρανία αλληλεπιδρά ή δεν αλληλεπιδρά με την νατοϊκή συμμαχία. Αυτό συνέβη μια ημέρα αφότου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η επέκταση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ειδικά η ανάπτυξη οποιουδήποτε πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς ικανού να πλήξει τη Μόσχα, θα ήταν θέμα «κόκκινης γραμμής» για το Κρεμλίνο.

Όλα αυτά ακολουθούνται με μεγάλες κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων που έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι μια νέα, μεγαλύτερης κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, μπορεί να έρθει σε λίγες εβδομάδες.

Ο Στόλτενμπεργκ έκανε τις παρατηρήσεις του σε δημοσιογράφους νωρίτερα σήμερα στη Ρίγα της Λετονίας, όπου οι κορυφαίοι διπλωμάτες και από τα 30 μέλη του ΝΑΤΟ συναντώνται για να συζητήσουν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, καθώς και την τρέχουσα κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας και ζητήματα ελέγχου των εξοπλισμών, μεταξύ άλλων.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, ο οποίος παρευρέθηκε σε αυτή τη συγκέντρωση, έχει εκφράσει ανησυχίες στο παρελθόν, όπως και άλλοι, ότι αυτό που συμβαίνει κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Λευκορωσίας με τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, φαίνεται να είναι σκόπιμη απόσπαση της προσοχής από τις ρωσικές κινήσεις στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube