Weather Icon

Πρέσβης των ΗΠΑ στη Συρία Τζέιμς Τζέφρι: Ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία διέπραξαν εγκλήματα πολέμου

Πρέσβης των ΗΠΑ στη Συρία Τζέιμς Τζέφρι: Ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία διέπραξαν εγκλήματα πολέμου

Σοβαρή καταγγελία από υψηλόβαθμο Αμερικανό πρώην διπλωμάτη: Η Τουρκία διέπραξε εγκλήματα πολέμου στη Συρία εναντίον των Κούρδων

Ο πρώην ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι δήλωσε ότι ένοπλες ομάδες που συνδέονται με την Τουρκία διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στο Girê Spi και το Serêkaniyê.

Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα και Ειδικός Αντιπρόσωπος για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι, γνωστός για τις φιλοτουρκικές πολιτικές του κατά την εποχή του Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ότι ένοπλες ομάδες που συνδέονται με την Τουρκία διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στη στρατιωτική επιχείρηση που διεξήχθη στο Girê Spi και το Serêkaniyê τον Οκτώβριο του 2019.

Ο Τζέφρι, ο οποίος έγινε συμμετείχε στην εκπομπή ενός τηλεοπτικού καναλιού, σημείωσε ότι ορισμένες από αυτές τις ομάδες ερευνήθηκαν και στη συνέχεια τιμωρήθηκαν για εγκλήματα πολέμου.

Σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ έδωσαν στην Τουρκία ξεκάθαρα στοιχεία για τα εγκλήματα αυτών των ομάδων και ότι ορισμένες από αυτές ερευνώνται, ο Τζέφρι είπε:

«Προφανώς, οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία διέπραξαν εγκλήματα, η κυβέρνηση Μπάιντεν το ερεύνησε και τιμώρησε μία από αυτές τις ομάδες».

Πολλά εγκλήματα που διαπράχθηκαν μετά την εισβολή της Τουρκίας και των θυγατρικών ένοπλων ομάδων της στο Girê Spî και στο Serêkaniyê, όπου εκτοπίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, συμπεριλήφθηκαν στις εκθέσεις των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παρουσιάστηκαν σε διεθνείς οργανισμούς. (MA)

Πηγή: artigercek

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube