Weather Icon
Συρία 18 Νοεμβρίου 2021

ΥΠΕΞ Συρίας: Η Συρία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την επιστροφή των προσφύγων και η Δύση εκμεταλλεύεται τον πόνο τους για να εξυπηρετήσει τα πολιτικά της συμφέροντα

ΥΠΕΞ Συρίας: Η Συρία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την επιστροφή των προσφύγων και η Δύση εκμεταλλεύεται τον πόνο τους για να εξυπηρετήσει τα πολιτικά της συμφέροντα

Η Συρία είναι μια από τις χώρες (όπως και η Ελλάδα) που όχι μία, ούτε δυο αλλά πολλές φορές άνοιξε τις «πόρτες» της για να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει καραβάνια προσφύγων που χώρεσαν ότι πρόλαβαν από το βιός τους σε μερικές βαλίτσες και έφυγαν από τον τόπο τους.

Δαμασκός -SANA 18/11/2021 /

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Ομογενών, Φαϊσάλ Μικντάντ, επιβεβαίωσε ότι η Συρία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να εξασφαλίσει την επιστροφή των προσφύγων και τους καλεί να επιστρέψουν στην πατρίδα τους χωρίς περιορισμούς ή προϋποθέσεις. «Οι πρόσφυγες δεν χρειάζονται πρόσκληση, γιατί αυτή η πατρίδα είναι για όλους», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι το συριακό κράτος παρέχει όλες τις δυνατότητες που διαθέτει για να είναι αυτή η επιστροφή εθελοντική και ασφαλής.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο των Διασκέψεων στη Δαμασκό στο τέλος της συνόδου διαλόγου για τον πόλεμο των μέσων ενημέρωσης κατά της Συρίας, στο πλαίσιο του προγράμματος της κοινής συνάντησης Συρίας-Ρωσίας, ο Μικντάντ διευκρίνισε ότι τα μονομερή μέτρα καταναγκασμού εμποδίζουν την επιστροφή των προσφύγων και ότι οι δυτικές χώρες δεν θέλουν να επιστρέψουν για να τις χρησιμοποιήσουν ως πολιτική πίεση στη Συρία.

Σχετικά με την αραβική δράση προς τη Συρία, ο Μικντάντ ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί πλέον μυστικό. «Ενθαρρύνουμε τις υπόλοιπες αραβικές χώρες να εκπληρώσουν το καθήκον τους απέναντι στη Συρία, η οποία υπερασπίστηκε όλους τους Άραβες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού», υπογράμμισε.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ορισμένες χώρες εμπόδισαν οποιαδήποτε πολιτική πρόοδο μετά την αποτυχία τους να υπονομεύσουν τη Συρία μέσω τρομοκρατίας και στρατιωτικής δράσης, σημειώνοντας ότι οι άμεσες επιθέσεις που πραγματοποιούνται τόσο από την τουρκική όσο και από την αμερικανική κατοχή και από την υποστήριξη σε ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες και πολιτοφυλακές έχουν στόχο να βάλουν πίεση στο συριακό κράτος να υποχωρήσει από τα επιτεύγματα και τις νίκες που είχε επιτύχει στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Για τον διάλογο με την πολιτοφυλακή των «SDF», ο υπουργός Εξωτερικών είπε: «Είμαστε σε διάλογο με όλο τον λαό μας και απόδειξη είναι οι πρόσφατες εξελίξεις στη Νταράα και οι πολύ θετικές εξελίξεις στο Ντέιρ Εζόρ. 

SANA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube