Weather Icon

Τουρκία | Μεθοδική προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας

Τουρκία | Μεθοδική προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας

Σάββας Καλεντερίδης: Αντιστροφή πραγματικότητας και μεθοδική προπαγάνδα από Τουρκία! Η Ελλάδα να προβάλλει τα δίκαια της και όχι να υπομένει την τουρκική προκλητικότητα.

Τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, με τις οποίες εμφανίζει την Ελλάδα ως θύτη αντί για θύμα, αλλά και την επικοινωνία του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, για την οποία το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέφερε ισχυρισμούς, ότι ο Έλληνας επίτροπος συμφώνησε με τον Τούρκο πολιτικό όσον αφορά το θέμα των pushbacks μεταναστών, ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

O γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή ΖΟΟΜ στις 22 Νοεμβρίου 2021.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Το ρεπορτάζ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της ελληνικής πλευράς, προέβη σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι «επανειλημμένα [και] συνεχόμενα κάνει προβοκάτσιες, επιθετικές δηλώσεις και ενέργειες που αυξάνουν την ένταση και, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, διαστρεβλώνει τα γεγονότα και παραπλανεί.

«Με εγωιστικές δηλώσεις προσπαθεί να προβάλλει τον εαυτό της», πρόσθεσε.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι μέσω αυτών των ενεργειών, οι Έλληνες «προσπαθούν να δείξουν πως εκείνοι είναι θύματα λες και υπάρχει κάποια κίνηση που θα κάνει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας, σαν να υπάρχει μια επίθεση της Τουρκίας».

Παράλληλα, η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι πνίγει μετανάστες στο Αιγαίο, ενώ ο Μαργαρίτης Σχοινάς διέψευσε τους τουρκικούς ισχυρισμούς που τον ήθελαν να συμφωνεί με τον Οκτάι, ότι δηλαδή η Ελλάδα επαναπροωθεί παράνομα μετανάστες στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadoluμ αναφέρει πως ο Μαργαρίτης Σχοινάς συμφώνησε με τον Οκτάι ότι γίνονται παράνομες απωθήσεις από την Ελλάδα.

Το γραφείο του Μαργαρίτη Σχοινά διέψευσε τους ισχυρισμούς του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων για τις απωθήσεις μεταναστών και έχει ζητήσει εξηγήσεις από την τουρκική πλευρά.

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Δεμίρης του γραφείου του κ. Σχοινά αναφέρει πως:

«Υπήρξε ένα 5’ τηλεφώνημα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι. Μονομερώς η Άγκυρα εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση με πράγματα που δεν ειπώθηκαν ποτέ, σε προφανή προσπάθεια να προβάλλει τις θέσεις της. Για την κατάσταση στο Αιγαίο, έγινε απλή αναφορά στη συνάντηση Μηταράκη-Σοϊλού που κατέληξε στην ανάγκη λύσεων συνεργασίας. Από το Σάββατο ζητήσαμε εξηγήσεις και άμεση διόρθωση μέσω της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Άγκυρα».

Κίνηση αντιπερισπασμού με αθλιότητες από την Τουρκία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube