Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία , Τουρκία 17 Νοεμβρίου 2021

SZ: «Μπλόφαρε και έχασε ο Ερντογάν με τις ΗΠΑ»

SZ: «Μπλόφαρε και έχασε ο Ερντογάν με τις ΗΠΑ»

Η γερμανική εφημερίδα, με αφορμή την κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Τουκρίας-ΗΠΑ για το θέμα των S-400 και των F-35, αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας

Στο προσκήνιο επαναφέρει  τη διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για τους S-400 και την αποβολή της χώρας από το πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών F-35, η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. 

«Ο Τούρκος πρόεδρος αρέσκεται στο να μπλοφάρει, αλλά έχασε» υποστηρίζει η εφημερίδα. «Και τώρα η Άγκυρα βρίσκεται χωρίς σύγχρονα μαχητικά πέμπτης γενιάς, η τουρκική πολεμική αεροπορία κινδυνεύει να μείνει πίσω. Οι δυνατότητες του Ερντογάν να διορθώσει το λάθος είναι ελάχιστες. Η μόνη εναλλακτική για τα F-35 είναι ο εκσυγχρονισμός των γηρασμένων τουρκικών αεριωθούμενων F-16, αλλά κι αυτά έρχονται από τις ΗΠΑ. Και ήδη εκεί οργανώνεται αντίσταση κατά των εξοπλισμών με τους Τούρκους, που στο μεταξύ είναι ελάχιστα αγαπητοί στην Ουάσιγκτον … ΄Ετσι η Τουρκία χάνει κάθε μήνα ένα τμήμα στρατιωτικής ισχύος.Η με φανφάρες εξαγγελία του τουρκικού τζετ 5ης γενιάς, ενός ψηφιοποιημένου Stealth, είναι για την ώρα στη σφαίρα του ονείρου» γράφει η εφημερίδα.

Ο δημοσιογράφος περιγράφει τις ελάχιστες διεξόδους της χώρας και επισημαίνει:

“Επειδή ο καιρός πιέζει, υπάρχει, σύμφωνα με απόψεις ειδημόνων, μόνο μία λύση, ο άμεσος εκσυγχρονισμός των γηρασμένων F-16. Η Άγκυρα διαθέτει 270, τα μισά χρήζουν ανανέωσης. Θα πρέπει λοιπόν να αγοράσει 40 νέα F-16 από τις ΗΠΑ και να αναβαθμίσει 80 γηρασμένα. Μόνο έτσι η τουρκική πολεμική αεροπορία θα ήταν κάπως εξοπλισμένη απέναντι στον προαιώνιο εχθρό της, την Ελλάδα. Η Αθήνα δεν παίρνει μόνο F-35 από τις ΗΠΑ, αλλά και 18 Rafale από τη Γαλλία. Οι Τούρκοι βρίσκονται με τη θηλιά στο λαιμό. Ο προεδρικός σύμβουλος Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε, ότι θα ήταν καλύτερα, αν μπορούσε η χώρα του να ξαναμπεί στο πρόγραμμα των F-35, αλλά  Αμερικανός αξιωματούχος είπε στη διαδικτυακή σελίδα Yetkin-Report, ότι η Τουρκία είναι εκτός. Τελεία και παύλα”.

Πηγή: Süddeutsche Zeitung και Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube