Weather Icon
Λιβύη , Συρία , Τουρκία 22 Νοεμβρίου 2021

SOHR: Η Τουρκία στέλνει νέα ομάδα Σύριων «μισθοφόρους» στη Λιβύη

SOHR: Η Τουρκία στέλνει νέα ομάδα Σύριων «μισθοφόρους» στη Λιβύη

Η Τουρκία συνεχίζει την αποστολή μισθοφόρων τρομοκρατών τζιχαντιστών στη Λιβύη, παρά τις αποφάσεις της Συνόδου των Παρισίων

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), η Τουρκία έστειλε μια νέα ομάδα Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη.

Το SOHR αναφέρει ότι η Τουρκία έχει στείλει 150 μισθοφόρους που προέρχονται από διάφορες ομάδες μισθοφόρων και συγκεκριμένα από το Σώμα Στρατού al-Macd, την Ταξιαρχία Sultan Murad, τη Μεραρχία al-Hamza και ομάδες του Εθνικού Στρατού της Συρίας που συνδέονται με την Άγκυρα.

Αναφέρθηκε ότι η εν λόγω ομάδα μισθοφόρων αντικατέστησε στην ομάδα των 140 μισθοφόρων που αναχώρησαν από τη Λιβύη στις 16 Νοεμβρίου.

Η SOHR δήλωσε ότι 140 μισθοφόροι επέστρεψαν στη Συρία από το έδαφος της Λιβύης με τουρκικό αεροπλάνο την περασμένη Τρίτη, αφού διέκοψαν τις επιχειρήσεις από και προς τη Λιβύη για 15 ημέρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Λονδίνου Sarkul Avsat, η SOHR κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση για παραπλάνηση της κοινής γνώμης σχετικά με το θέμα της παρουσίας των Σύριων μισθοφόρων στο λιβυκό έδαφος, δίνοντας την εντύπωση ότι αποσύρθηκαν 140 μισθοφόροι. Όμως, ο αριθμός τους έμεινε αναλλοίωτος, μετά την άφιξη 150 νέων μισθοφόρων στη Λιβύη το Σάββατο.

Η SOHR είχε επισημάνει την περασμένη Τρίτη ότι 2.000 μισθοφόροι από τους 7.000 που βρίσκονται στη Λιβύη έλαβαν εντολή να επιστρέψουν στη Συρία.

Πηγή: ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube