Weather Icon

Πανικόβλητος ο Ερντογάν για τη βάση στην Αλεξανδρούπολη και τα Rafale: «Η Τουρκία έχει αναστατωθεί»

Πανικόβλητος ο Ερντογάν για τη βάση στην Αλεξανδρούπολη και τα Rafale: «Η Τουρκία έχει αναστατωθεί»

Σαφώς ενοχλημένος φάνηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την εγκατάσταση αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, ενώ συνεχίζοντας με προκλητικό τόνο διαμαρτυρήθηκε και για για την πώληση των Rafale στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Anadolu ο Tούρκος Πρόεδρος ανέφερε σε δημοσιογράφους, πως κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι διαμαρτυρήθηκε στους προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας ότι η εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στα τουρκικά σύνορα «αναστατώνει σοβαρά» την Άγκυρα.

«Σε δουλεύουν»

«Σε δουλεύουν» φέρεται να είπε στον Μακρόν αναφερόμενος στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν διαμαρτυρήθηκε και στον Εμανουέλ Μακρόν εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για την πώληση των Rafale στην Ελλάδα. Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ο Γάλλος ομόλογός του, του είπε ότι η Αθήνα «έχει χρήματα», με τον ίδιο να του απαντά ότι «σε ξεγελάνε». «Στο προσκήνιο ήρθαν οι πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα κ.λπ. Μοιραστήκαμε τις ανησυχίες μας. Δεν έχουμε κρυφή ατζέντα. Τα λέμε όλα ανοιχτά», είπε, χαρακτηριστικά, ενώ συζήτησαν και το θέμα της Λιβύης.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube