Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 11 Νοεμβρίου 2021

Νέα επιδρομή ρωσικών μαχητικών στην Ιντλίμπ – Τουρκική ΜΚΟ στήνει προβοκάτσια στη Συρία (photos+videos)

Νέα επιδρομή ρωσικών μαχητικών στην Ιντλίμπ – Τουρκική ΜΚΟ στήνει προβοκάτσια στη Συρία (photos+videos)

Ένα νέο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών έπληξε χθες τη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης, τέσσερις μέρες μετά τον βομβαρδισμό θέσεων ανταρτών από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο ένα κτιριακό συγκρότημα στο χωριό Μπρούμα στα βόρεια προάστια της Ιντλίμπ, όπου η τζιχαντιστική οργάνωση HTS, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, διατηρεί μεγάλη παρουσία με πολλές μυστικές θέσεις, αρχηγεία και αποθήκες πυρομαχικών.

Πηγές των ανταρτών ισχυρίστηκαν ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν:

Ωστόσο, τα πλάνα από ρωσικά drone υποδηλώνουν ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ανακριβείς, αν όχι εντελώς ψευδείς. Το βίντεο δείχνει μέλη των Λευκών Κρανών, οργάνωση που φέρεται να εξειδικεύεται στη δημιουργία προπαγανδιστικού υλικού, να περπατούν αργά και απρόσεκτα, σε μία από τις τοποθεσίες που βομβάρδισαν προηγουμένως οι Ρώσοι και λίγο αργότερα έτρεξαν προς ένα ασθενοφόρο κουβαλώντας ένα φορείο, σαν να έπαιζαν σε ταινία.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης προειδοποίησε ότι τα Λευκά Κράνη, ΜΚΟ χρηματοδοτούμενη από την Τουρκία, ενδέχεται να πραγματοποιήσουν σύντομα προβοκάτσια δημοσιεύοντας πλαστά βίντεο με απώλειες αμάχων στην ευρύτερη Ιντλίμπ.

Η κατάσταση στην ευρύτερη Ιντλίμπ παραμένει ασταθής. Η εκεχειρία που μεσολάβησε πέρυσι από τη Ρωσία και την Τουρκία παραβιάζεται σε καθημερινή βάση από το HTS και τους συμμάχους του.

Πρόσφατες αναφορές αποκάλυψαν ότι Τουρκία και αντάρτες ενδέχεται να ξεκινήσουν νέα χερσαία επιχείρηση στην περιοχή για να «ενισχύσουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός». Αυτό εξηγεί τώρα γιατί τα Λευκά Κράνη κινούνται προκλητικά στην περιοχή.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube