Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 6 Νοεμβρίου 2021

Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν συμμάχους των Τούρκων στη Συρία (videos)

Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν συμμάχους των Τούρκων στη Συρία (videos)

Oκτώ αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε σήμερα η ρωσική Πολεμική Αεροπορία στη βορειοδυτική Συρία, σε περιοχές που δραστηριοποιούνται πολλές τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Οι επιδρομές έπληξαν τα περίχωρα της πόλης Τζισρ αλ Σούγουρ που βρίσκεται στη περιοχή της Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με συριακές φιλοκυβερνητικές πηγές, οι επιχειρήσεις είχαν στόχο θέσεις μονάδων του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκιστάν (TIP).

Η Τζισρ αλ Σούγουρ κατελήφθη τον Ιούνιο του 2015 από ομάδες που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα και από αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Τότε, η οργάνωση Μέτωπο Αλ Νούσρα, σκότωσε ή έδιωξε τους περισσότερους ντόπιους της περιοχής ως τιμωρία για τη στήριξή τους στην κυβέρνηση. Μέσα σε λίγους μήνες, τρομοκράτες του TIP και οι οικογένειές τους εγκαταστάθηκαν στην πόλη και τα περίχωρά της, μετατρέποντας την περιοχή σε κόμβο διεθνούς τρομοκρατίας.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ήταν πιθανότατα μια απάντηση στις πρόσφατες παραβιάσεις της εκεχειρίας στην περιοχή από το Μέτωπο Αλ Νούσρα και τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένου του TIP.

Η κατάπαυση του πυρός αντέχει μετά βίας. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι σύμμαχοί του ενδέχεται να ξεκινήσουν σύντομα μια χερσαία επιχείρηση στην ευρύτερη Ιντλίμπ για να ενισχύσουν την κατάπαυση του πυρός. Η Τουρκία, της οποίας οι δυνάμεις αναπτύσσονται στην περιοχή, πιθανότατα θα σταθεί ενάντια σε μια τέτοια επιχείρηση.

https://twitter.com/oADHjhdxEUVlA0F/status/1456914965168902147?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1456914965168902147%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fsouthfront.org%2Frussian-airstrikes-hit-turkistan-terrorists-stronghold-in-syrias-greater-idlib-videos%2F

Επιμέλεια: Νίκος Χριστοφορίδης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube