Weather Icon

Κύπρος | Το δόγμα απελευθέρωσης θα αποτρέψει τετελεσμένα

Κύπρος | Το δόγμα απελευθέρωσης θα αποτρέψει τετελεσμένα

Σάββας Καλεντερίδης: Εσείς θα πάρετε πίσω την Κύπρο! Το δόγμα απελευθέρωσης θα αποτρέψει τετελεσμένα στη Μεγαλόνησο

Διάλεξη για την παράνομη ανακήρυξη του Ψευδοκράτους στην Κύπρο, 38 χρόνια από την 15η Νοεμβρίου 1983, πραγματοποίησε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης σε αντικατοχική Εκδήλωση Καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του Ψευδοκράτους στις 14 Νοεμβρίου 2021.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Η ιστορία

Στις 15 Νοεμβρίου 1983, ο Ραούφ Ντενκτάς ανακήρυξε ως «κράτος» τα εδάφη που κατείχε η Τουρκία στη βόρεια Κύπρο, μετά την εισβολή του 1974. Η παράνομη ενέργεια μέχρι σήμερα δεν αναγνωρίστηκε από κανένα κράτος πλην της Τουρκίας, η οποία ουσιαστικά έχει ενσωματώσει το ψευδοκράτος.

Με σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας ο ΟΗΕ καταδίκασε την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και την χαρακτήρισε ως νομικά άκυρη, καλώντας όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να μην αναγνωρίσουν το αποτέλεσμά της.

Με τα ψηφίσματα 541 και 550, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών «καταδικάζει την απόπειρα απόσχισης τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρεί την ενέργεια αυτή νομικά άκυρη και ζητά την ανάκλησή της. Ταυτόχρονα, καλεί όλα τα κράτη να μην την αναγνωρίσουν και να σέβονται την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Στις 15 Νοεμβρίου, στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και πορείες καταδίκης του ψευδοκράτους από μαθητές και φοιτητές.

Λίγα λόγια για τη «Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.»

Το Αυτόνομο – Ενωτικό – Αντιομοσπονδιακό – Φοιτητικό Κίνημα στην Αθήνα, Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. είναι η αρχαιότερη φοιτητική παράταξη στην Αθήνα και συμμετέχει στον σύλλογο της ΕΦΕΚ για 53 χρόνια αφού ιδρύθηκε το 1968. Είναι η μοναδική αυτόνομη παράταξη, που δρα ανεξάρτητα από κομματικά συμφέροντα και ασχολείται με τα φοιτητικά προβλήματα, έχοντας ιδιαίτερες πατριωτικές ευαισθησίες για το πρόβλημα της Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση πατώντας ΕΔΩ:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube