Weather Icon
Αραβικός Κόσμος , Τουρκία 24 Νοεμβρίου 2021

Ιδού οι λόγοι για τους οποίους “προσκύνησε” ο Ερντογάν τον πρίγκιπα των ΗΑΕ

Ιδού οι λόγοι για τους οποίους “προσκύνησε” ο Ερντογάν τον πρίγκιπα των ΗΑΕ

“Δουλειές” δισεκατομμυρίων σε κολλητούς κατασκευαστές του Ερντογάν, είναι ο λόγος της συνάντησης Ερντογάν-Πρίγκιπα Ζαγιέντ

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός της πτώσης του δολαρίου έναντι της τουρκικής λίρας, αμέσως μετά την επίσκεψη του διαδόχου του Άμπου Ντάμπι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν. Από την άλλη, το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι «θα υπογραφεί μια σειρά συμφωνιών που θα καλύπτουν άμεσες επενδύσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Τουρκία».

Τον Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan, διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, υποδέχτηκε ο Υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας Mehmet Muş στο αεροδρόμιο Esenboğa. Ο Ναχιάν συναντήθηκε αργότερα με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, κατά τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Άγκυρα, οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) θα επανεξεταστούν σε όλες τους τις διαστάσεις και θα συζητηθούν τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Από την άλλη πλευρά, είναι αξιοσημείωτο ότι το δολάριο έπεσε με την επίσκεψη του Άραβα αξιωματούχου. Τα νέα του πρακτορείου Anadolu (ΑΑ) για το θέμα ανέφεραν ότι «θα υπογραφεί μια σειρά συμφωνιών που θα καλύπτουν άμεσες επενδύσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Τουρκία».

ΤΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ;

Σύμφωνα με τα νέα του πρακτορείο Ανατολή, στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφούν μνημόνια κατανόησης που θα αναπτύξουν τη συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, της ενέργειας και του περιβάλλοντος μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και συμφωνίες που καλύπτουν άμεσες επενδύσεις στην Τουρκία.

Οι εν λόγω επενδυτικές συμφωνίες θα υπογραφούν από την Abu Dhabi Development Holding (ADQ), το κρατικό επενδυτικό ταμείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και το Turkey Wealth Fund και το Προεδρικό Γραφείο Επενδύσεων.

Πρώτον, θα υπογραφεί ένα μνημόνιο κατανόησης για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της ADQ και του Turkey Wealth Fund.

Η ADQ και η Turkey Wealth Fund θα υπογράψουν επίσης μνημόνιο κατανόησης για την ίδρυση ενός επιχειρηματικού ταμείου με επίκεντρο την τεχνολογία για επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας στην Τουρκία.

Μια άλλη συμφωνία συνεργασίας που θα υπογραφεί με την εταιρεία λιμένων του Άμπου Ντάμπι θα σχετίζεται με επενδύσεις σε λιμάνια της Τουρκίας και logistics.

Μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία μεταξύ των χρηματιστηρίων των δύο χωρών θα υπογραφεί μεταξύ του Χρηματιστηρίου του Άμπου Ντάμπι και της Borsa Istanbul.

Η ADQ θα υπογράψει επίσης συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με το Προεδρικό Γραφείο Επενδύσεων.

Η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνει άμεσες επενδύσεις και συνεργασία στην Τουρκία στους τομείς της ενέργειας, των πετροχημικών, της τεχνολογίας, των μεταφορών, των υποδομών, της υγείας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των τροφίμων και της γεωργίας, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων σε υπάρχοντα και νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 3 GW στην Τουρκία. κάλυμμα.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΜΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι η ADQ θα υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την Kalyon Holding, η οποία είναι γνωστή για την εγγύτητα της με την κυβέρνηση και κέρδισε τεράστιους διαγωνισμούς, στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και των μεταφορών και με την CCN Group που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας. .

Ο Υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sultan al-Jaber δήλωσε ότι ο κύριος σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι η αύξηση των εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργασιών και η δημιουργία οικονομικών αξιών μέσω βιώσιμων και επιτυχημένων επενδύσεων.

Ο Σουλτάνος ​​αλ-Καμπίρ τόνισε ότι θέλουν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους με την Τουρκία σε θέματα ενέργειας, υγείας, γεωργίας, επιμελητείας, μεταφορών, βιομηχανίας, υποδομών, χρηματοδότησης, τουρισμού, καθώς και στην κλιματική αλλαγή, την ενέργεια, το νερό και την επισιτιστική ασφάλεια, και πρόσθεσε ότι τα ΗΑΕ είναι έτοιμα για νέες ευκαιρίες για περαιτέρω επενδύσεις και συνεργασία με την Τουρκία.

Πηγή: cumhuriyet.com.tr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube