Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο 30 Νοεμβρίου 2021

Η νεότερη Δημοκρατία στον κόσμο – Είπε «αντίο» στη Βασίλισσα της Αγγλίας

Η νεότερη Δημοκρατία στον κόσμο – Είπε «αντίο» στη Βασίλισσα της Αγγλίας

Τα Μπαρμπέιντος απέσυραν και επισήμως τη Βασίλισσα Ελισάβετ από τη θέση του επικεφαλής του κράτους και έγιναν η νεότερη Δημοκρατία στον κόσμο.

Σε μία τελετή, στην οποία έδωσαν το «παρών» ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η τραγουδίστρια Ριάννα, η Ντέιμ Σάντρα Μέισον ορκίστηκε πρόεδρος. 

REUTERS/TOBY MELVILLE

Η νέα εποχή για τα Μπαρμπέιντος βάζουν τέλος σε αιώνες βρετανικής επιρροής, συμπεριλαμβανομένων 200 ετών κατά τα οποία το νησία ήταν κέντρο του διατλαντικού δουλεμπορίου. Σε ομιλία του ο πρίγκιπας Κάρολος αναγνώρισε την «αποκρουστική θηριωδία της δουλείας» που υπέστη το νησί της Καραϊβικής. 

REUTERS/POOL

Για να επισημοποιηθεί η αλλαγή δόθηκε ένας τελευταίος χαιρετισμός στη βρετανική μοναρχία και η βασιλική σημαία αντικαταστάθηκε. Η Βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε στη χώρα τις «πιο θερμές ευχές της για ευτυχία, ειρήνη και ευημερία στο μέλλον», τονίζοντας ότι «θα έχει για πάντα  μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά της». 

naftemporki.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube