Weather Icon

Απολογισμός σήμερα το πρωί στο Ερεβάν

Απολογισμός σήμερα το πρωί στο Ερεβάν

Δεκάδες Αρμένιοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν ή αγνοούνται μετά τις συγκρούσεις της 16ης Νοεμβρίου κατά μήκος των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε την Τετάρτη το αρμενικό υπουργείο Άμυνας.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί, το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι ένας Αρμένιος στρατιώτης σκοτώθηκε σε αυτό που συνιστά τις χειρότερες μάχες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν από της κατάπαυσης του πυρός που μεσολάβησε η Ρωσία πέρυσι, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Πρόσθεσε ότι 13 Αρμένιοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και άλλοι 24 Αρμένιοι στρατιώτες αγνοούνται και η τύχη τους παραμένει άγνωστη.

Οι σφοδρές μάχες χθες κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν έληξαν χάρη σε κατάπαυση του πυρός που διαπραγματεύτηκε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας.

Το αρμενικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι στις 10 το πρωί η κατάσταση στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν ήταν «σχετικά σταθερή» και ότι η κατάπαυση του πυρός «τηρήθηκε για τα ουσιαστικά».

Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση της ρωσικής πλευράς για την επίλυση της κατάστασης και τον επαναπατρισμό των αιχμαλώτων στρατιωτών».

« Γίνονται εντατικές εργασίες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στρατιωτών», πρόσθεσε το υπουργείο.

Το υπουργείο επιβεβαίωσε επίσης ότι ως αποτέλεσμα των μαχών, η Αρμενία έχασε δύο «θέσεις μάχης» που ελέγχονται επί του παρόντος από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε ότι 70 στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις και ότι το Αζερμπαϊτζάν έχασε επίσης έναν ορισμένο αριθμό στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και φορτηγών. Ειδικότερα, 4 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς στρατιωτών BTR , 1 τεθωρακισμένο όχημα Sandcat, 5 οχήματα (Kamaz, Ural, UAZ ).

Ανατύπωση με άδεια από το RFE / RL Πνευματικά δικαιώματα (c) 2007 Radio Free Europe / Radio Liberty, Inc. 1201 Connecticut Ave, t NW Washington DC 200

από capucine την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021
© armenews.com 2021

Nouvelles d’Arménie

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube