Weather Icon

Απέκλεισε την πιθανότητα στρατιωτικής λύσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ η επιτετράμμενος των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ

Απέκλεισε την πιθανότητα στρατιωτικής λύσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ η επιτετράμμενος των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ

Στο πλαίσιο της σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, πολλά ζητήματα παραμένουν ανεπίλυτα, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση, ανέφερε συνεδρίαση του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ η μόνιμος εκπρόσωπος τον ΗΠΑ στο ΟΑΣΕ, Κόρτνεϊ Οστριάν.

«Δεσμευόμαστε να παρέχουμε βοήθεια στα μέρη στην εξεύρεση λύσεων ή που σχετίζονται με τη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Τόνισε ότι μετά την τελευταία τους εμφάνιση στο Μόνιμο Συμβούλιο του ΟΑΣΕ τον Νοέμβριο του 2020, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί, αλλά παραμένει εύθραυστη. Λυπούμαστε για τη σύγκρουση μεταξύ αρμενικών και αζερικών στρατευμάτων στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, η οποία οδήγησε σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Αυτές οι πρόσφατες εξελίξεις δημιούργησαν μια νέα επείγουσα ανάγκη για μια συνολική διευθέτηση. Προτρέπουμε την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για κατάπαυση του πυρός και να λάβουν άμεσα μέτρα για να εξουδετερώσουν τις εντάσεις, καθώς επίσης να απέχουν από προκλητικές ρητορείες και προκλητικές ενέργειες ή δηλώσεις», ανέφερε.

Η μόνιμος αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΑΣΕ κάλεσε τα μέρη να επωφεληθούν από την πρόοδο που σημειώθηκε κατά τις κοινές συναντήσεις των Υπουργών Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των συμπροέδρων, ξεκινώντας άμεσο διάλογο για τη διασφάλιση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή». «Καλούμε τα κόμματα να διερευνήσουν όλους τους ισχυρισμούς για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», ανέφερε.

 

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube