Weather Icon
Τουρκία , Τύπος 8 Οκτωβρίου 2021

Τουρκία – εφημερίδα Sozcu: Η Ελλάδα δεν εξοπλίζει τα νησιά για να επιτεθεί στην Τουρκία

Τουρκία – εφημερίδα Sozcu: Η Ελλάδα δεν εξοπλίζει τα νησιά για να επιτεθεί στην Τουρκία

«Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός, είναι γείτονας», αναφέρεται στο δημοσίευμα

Με τίτλο «Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός, είναι γείτονας» δημοσιεύεται σήμερα στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Σοζτζού» άρθρο του Εγκέ Τσανσέν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο οποίος σημειώνει έναν «ανταγωνισμό εθνικισμού» μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) και κυβέρνησης AKP, ενώ υποστηρίζει ότι όσοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά της, προκειμένου να καταλάβει την Τουρκία, είναι απλά βλακείες!

Χωρίς νόημα η ένταση με την Ελλάδα
«Η διένεξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν έχει τελειώσει λόγω της γεωγραφίας που βρίσκονται. Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι με τους Έλληνες είναι εχθροί ο ένας με τον άλλον; Όχι! Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία με την Ελλάδα είναι γείτονες, αυτό είναι όλο! Η Γερμανία με τη Γαλλία μέχρι σήμερα πήγαιναν συνεχώς σε πόλεμο. Γιατί είναι γειτονικά έθνη. Αλλά βοηθώντας ο ένας τον άλλον δημιούργησαν την ΕΕ. Ρωτάω: Με ένα πληθυσμό 12 εκατομμυρίων, μπορεί ο σκοπός της Ελλάδας εξοπλίζοντας τα νησιά του Αιγαίου να είναι να καταλάβει την Τουρκία; Παρακαλώ ας μη λέμε βλακείες!

Ο λόγος είναι προφανώς πως φοβούνται ότι εμείς θα καταλάβουμε αυτά τα νησιά. Το πρόβλημα των εξωτερικών σχέσεων της Τουρκίας, το οποίο μπορεί να λύσει εύκολα, είναι η ένταση χωρίς νόημα με την Ελλάδα. Και αυτός που είναι πιο ισχυρός έχει ευθύνη να ηγείται της ειρήνης», αναφέρει το άρθρο, με υπότιτλο: «Η Ελλάδα είναι ο μπροστινός μας κήπος, ας τον κρατήσουμε καθαρό».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube