Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Τουρκία 14 Οκτωβρίου 2021

Νέες προκλήσεις Ακάρ: «Κάποιες χώρες αναζητούν ρόλο που ξεπερνά το μπόι τους – Καμιά υποχώρηση στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας»

Νέες προκλήσεις Ακάρ: «Κάποιες χώρες αναζητούν ρόλο που ξεπερνά το μπόι τους – Καμιά υποχώρηση στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας»

Το… φυσάει και δεν κρυώνει ακόμα η Τουρκία το γεγονός της ελληνογαλλικής συμφωνίας, με τον εκνευρισμό να εντείνεται ενόψει της νέας ελληνοαμερικανικής συμφωνίας. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις και επιτέθηκε στην Ελλάδα, φωτογραφίζοντάς την ξεκάθαρα.

«Ορισμένες χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να αποκτήσουν έναν ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο που ξεπερνά το μπόι τους, και τη δύναμή τους. Αυτές οι δουλειές είναι πέραν του αναστήματος τους. Πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα φτάσουν πουθενά. Το ΝΑΤΟ είναι ένας αμυντικός οργανισμός. Ενώ υπάρχουν σύμμαχοι εδώ, οι συμμαχίες εντός της συμμαχίας θα διασπάσουν τόσο την αμυντική δύναμη της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ. Το βλέπουν αυτό», σημείωσε ο Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο ομιλίας του κατά την τελετή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους του Εθνικού Πανεπιστημίου Άμυνας, προσθέτοντας:

«Ωστόσο, ορισμένες χώρες δεν δίνουν προσοχή σε αυτά εξαιτίας του εγωισμού τους ή των πολιτικών φιλοδοξιών των ηγετών τους, βλάπτουν τόσο το ΝΑΤΟ όσο και την ΕΕ και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης».

«Kάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο. Τασσόμαστε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου, του λόγου, της συνάντησης. Από την άλλη, είπαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και συνεχίζουμε να το λέμε. Είμαστε αποφασισμένοι, με ισχυρή βούληση και ικανοί για αυτό», υπογράμμισε ο κ. Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απάντησε και στις επικρίσεις σχετικά με τη Navtex που εκδόθηκε για το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και της αναγνώρισης των ελληνικών αξιώσεων και του χάρτη της Σεβίλλης μέσα από αυτή.

«Δεν υπάρχει θέμα καμίας υποχώρησης στο θέμα των θαλάσσιων δικαιοδοσιών μας, των δικαιωμάτων, των ενδιαφερόντων και των συμφερόντων μας. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας. Υπάρχει ένας τέτοιος σχεδιασμός και μία τέτοια κλίμακα υλοποίησης που κάποιοι ούτε καν ονειρεύονται. Και όμως, κάνουν κάποιες συζητήσεις και εκτιμήσεις χωρίς να έχουν δει, ακούσει, αντιληφθεί ή να γνωρίζουν τις κατάλληλες πληροφορίες. Αυτά επηρεάζουν αρνητικά το ηθικό και το κίνητρο του στρατού μας σε μια εποχή που το χρειάζονται περισσότερο. Η Πολεμική μας Αεροπορία βρίσκεται σε επαγρύπνηση μέρα νύχτα. Μιλάμε για έναν τέτοιο στρατό. Για ένα στρατό που υπηρετεί τη χώρα και το έθνος του. Μιλάμε για την ασφάλεια των συνόρων μας, τους πολίτες μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube

σχετικά άρθρα