Weather Icon

Καλύτερα ή χειρότερα η Ελλάδα χωρίς Ερντογάν;

Καλύτερα ή χειρότερα η Ελλάδα χωρίς Ερντογάν;

Σάββας Καλεντερίδης: Τί θα σημάνει η πτώση του Ερντογάν για την επόμενη μέρα στην Τουρκία; Θα είναι καλύτερα ή χειρότερα για την Ελλάδα; 

Το μέλλον της Τουρκίας μετά την πτώση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Η πτώση του Ερντογάν σημαίνει και πτώση του AKP. Δεν υπάρχει ηγέτης στην Τουρκία που μπορεί να αντικαταστήσει τον Ερντογάν και να οδηγήσει το κόμμα στη νίκη. Είναι φανερό, ότι θα υπάρξει αλλαγή σκυτάλης. Αυτή θα είναι η συμμαχία των έξι κομμάτων δηλαδή το ρεπουμπλικανικό κόμμα (CHP) με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, το Καλό Κόμμα (Iyi Partisi) με την Μεράλ Ακσενέρ και άλλα τέσσερα κόμματα με τον Μπαμπατζάν, τον Νταβούτογλου, τη συνέχεια του κόμματος του Ερμπακάν και το κόμμα των Κούρδων (HDP), το οποίο θα δούμε κάτω από ποιούς όρους θα στηρίξει αυτήν την κυβέρνηση. Χωρίς την ψήφο των βουλευτών του κουρδικού κόμματος δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Είναι στρατηγική δύναμη.

Θα είναι καλύτερα ή χειρότερα για μας;

Η εξωτερική πολιτική του Ερντογάν με βάση τον νεοοθωμανισμό και τον εθνικό όρκο επεκτείνεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η επόμενη κυβέρνηση της Τουρκίας, επειδή δεν θα έχει ως ιδεολογία τον νεοοθωμανισμό, περιμένουμε να μην υποστηρίξει αυτές τις επιλογές.

Σε Κύπρο και Αιγαίο θα δούμε πως θα υπερασπιστεί η επόμενη κυβέρνηση το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, το οποίο διπλωμάτες χαρακτηρίζουν ηλίθιο και χωρίς καμία νομική βάση και λογική. Οπότε κρατούμε επιφυλάξεις.

Είναι σίγουρο ότι η Τουρκία θα περάσει σε φάση εσωστρέφειας. Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή ZOOM στις 22 Οκτωβρίου 2021.

Συντονιστείτε απόψε στις 21:30 στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube