Weather Icon
Αφγανιστάν , ΗΠΑ 27 Οκτωβρίου 2021

Ισλαμικό Κράτος: Θα μπορούσε να επιτεθεί στις ΗΠΑ μέσα σε έξι μήνες!

Ισλαμικό Κράτος: Θα μπορούσε να επιτεθεί στις ΗΠΑ μέσα σε έξι μήνες!

Δυνατότητα να επιτεθεί στις ΗΠΑ θα μπορούσε να αποκτήσει το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν εντός έξι μηνών, σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Όπως, μάλιστα, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τη χάραξη πολιτικής Κόλιν Καλ, το Ισλαμικό Κράτος έχει τέτοια πρόθεση!

Ο Κόλιν Καλ είπε στο Κογκρέσο ότι ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν οι Ταλιμπάν –που είναι αντίπαλοι του Ισλαμικού Κράτους– έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους τζιχαντιστές μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, τον Αύγουστο.

«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών επί του παρόντος εκτιμά ότι τόσο το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν όσο και η Αλ Κάιντα έχουν την πρόθεση να εκτελέσουν επιχειρήσεις στο εξωτερικό, ακόμη και κατά των ΗΠΑ, όμως καμία από τις δύο (οργανώσεις) δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Θα μπορούσαμε να δούμε το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν να αναπτύσσει αυτή τη δυνατότητα κάποια στιγμή σε έξι με δώδεκα μήνες», πρόσθεσε.

Η Αλ Κάιντα θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο, «ένα με δύο χρόνια», πρόσθεσε ο Κόλιν Καλ.

ΠΗΓΗ: pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube