Weather Icon

Η Ελλάδα θα επικρατήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Η Ελλάδα θα επικρατήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Σάββας Καλεντερίδης: Ομολογία αδυναμίας της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας! Η Ελλάδα θα επικρατήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το αίτημα της Τουρκίας για την αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin και 80 συλλογών αναβάθμισης για υπάρχοντα μαχητικά της σε μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού της πολεμικής της αεροπορίας μετά την αποβολή της από το πρόγραμμα των F-35, εξαιτίας των ρωσικών πυραύλων S-400 ανάλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Η Τουρκία βρέθηκε χωρίς αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς και χωρίς προοπτικές να τα αποκτήσει.

Τί σημαίνει αυτό; Αν βάλουμε στην εξίσωση την εξοπλιστική ενίσχυση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με την απόκτηση των Rafale και τον εκσυγχρονισμό των F-16 σε κλάση Viper, η Ελλάδα θα επικρατήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο για επόμενα 10 με 15 χρόνια.

Ο Ερντογάν αναγκάστηκε να γλείψει εκεί που έφτυσε, κάτι που έχει ξανακάνει.

Ζήτησε να προμηθευτεί 40 καινούργια F-16 Viper σαν αυτά που εκσυγχρονίζει η Ελλάδα.

Αυτό είναι ομολογία αδυναμίας της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν από την ελληνική πλευρά.

Η Ελλάδα διαχρονικά ήταν πάντα μπροστά σε θέματα εξοπλισμών.

O γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή Zoom στις 23 Οκτωβρίου 2021.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube