Weather Icon
Καύκασος 1 Οκτωβρίου 2021

Γεωργία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι

Γεωργία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι

Τον δρόμο για φυλακή στην Τιφλίδα παίρνει ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, που συνελήφθη σήμερα

Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι συνελήφθη σήμερα στη Γεωργία και οδηγείται σε φυλακή στην Τιφλίδα.

Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας είναι στα χέρια των αρχών, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψή του καθώς είχαν πληροφορίες «για μετακίνησή του από την Ουκρανία στη Γεωργία».

Παράλληλα, οι αρχές αναζητούν και τους συνεργάτες του Σαακασβίλι με την Μαρία Μπαράμπας, διευθύντρια του γραφείου του πρώην προέδρου στην Ουκρανία, να μην πιστεύει πως πράγματι υπήρξε σύλληψη, κάνοντας λόγο για «προβοκάτσια».

Νωρίτερα, ο Σαακασβίλι κυκλοφόρησε ένα βίντεο που φέρεται να λέει ότι βρίσκεται στο Μπατούμι της Γεωργίας και πως θα μεταβεί στην Τιφλίδα στις 2 και 3 Οκτωβρίου και προέτρεψε τον κόσμο να συγκεντρωθεί στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της πόλης.

«Πιθανότατα θα συλληφθώ στην Τιφλίδα. Θέλω όμως να σας πω, να μη φοβάστε και να πάτε στις κάλπες αύριο. Ρίξτε την ψήφο σας και την τρίτη μέρα θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τη νίκη. Ήρθα να σας βοηθήσω, δεν είχαμε άλλη επιλογή. Δεν φοβάμαι τίποτα και σας παροτρύνω να μην φοβάστε ούτε εσείς» ανέφερε ο Σαακασβίλι σε μια ομιλία που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

Ο Σαακασβίλι είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να επιστρέψει στην πατρίδα του πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου ενώ ο ίδιος διερευνάται για πολλές ποινικές υποθέσεις.

Η Αστυνομία της Γεωργίας είχε διαμηνύσει σε κάθε τόνο πως θα τον συλλάβουν μόλις περάσει τα σύνορα ενώ με βάση τις κατηγορίες που του έχουν ασκηθεί, αντιμετωπίζει τουλάχιστον εννέα χρόνια φυλάκιση.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube