Weather Icon

Χριστόφορος Τριανταφύλλοφ: O σκηνοθέτης που αγωνιούσε για τη διαιώνιση της ιστορίας των Ελλήνων στη Ρωσία

Χριστόφορος Τριανταφύλλοφ: O σκηνοθέτης που αγωνιούσε για τη διαιώνιση της ιστορίας των Ελλήνων στη Ρωσία

«Με τις συνεντεύξεις συμβαίνει ό,τι και με τον έρωτα. Βουτάς βαθιά μέσα σ’ έναν άνθρωπο, και όπου βγει. Ακυρώνεις με την υπογραφή σου την υπογραφή του καθημερινού του θανάτου», γράφει στο νέο βιβλίο του με τίτλο Συνομιλώντας με τον 20ό αιώνα – 40 συνεντεύξεις (εκδ. Ινφογνώμων) ο εξαίρετος δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης.

Και με τον σκηνοθέτη Χριστόφορο Τριανταφύλλοφ που είχα την τιμή να γνωρίσω και να μου παραχωρήσει συνέντευξη, αυτό συνέβη: η συζήτησή μας όλο και έβγαζε σε επικίνδυνες στροφές, με την ευθύτητα, την καυστικότητα, το χιούμορ και την αφοπλιστική ειλικρίνεια του. Όμως, αυτή η αυτοπεποίθηση ενός καλλιεργημένου ανθρώπου, ο οποίος είχε μελετήσει τα θέματα που αγγίζει στα έργα του, και επιχειρηματολογεί για όσα μπορεί ακόμα και να προκαλούν, όλο επανέφεραν το ταξίδι «μέσα του» σε… σταθερή τροχιά. Πάντα επίκαιρη και διδακτική.

Ήταν τέτοια εποχή, ακριβώς 10 χρόνια πριν, όταν ο ταλαντούχος Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ζωγράφος και κινηματογραφιστής της σοβιετικής και της σύγχρονης Ρωσίας Χριστόφορος Τριανταφύλλοφ βρέθηκε στη χώρα μας από τη Μόσχα, για τις ανάγκες των επόμενων κινηματογραφικών σχεδίων του.

Ετοίμαζε δύο ταινίες, με θέμα Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου» και Ο θρυλικός Καποδίστριας, που τον οδήγησαν για γυρίσματα κυρίως στην Πελοπόννησο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube