Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα 18 Οκτωβρίου 2021

Αναλυτικά Στοιχεία του Υπερ-Υπερηχητικού Oχήματος που Eκτόξευσε η Κίνα

Αναλυτικά Στοιχεία του Υπερ-Υπερηχητικού Oχήματος που Eκτόξευσε η Κίνα

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Πύραυλος σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ περιφερόταν πέριξ της Γης ώσπου αποδέσμευσε Hypersonic Όχημα Αερολίσθησης (HGV) το οποίο κατά το τελικό στάδιο πτήσης του κατευθύνθηκε προς τον στόχο. Πρόκειται για το όχημα αερολίσθησης γνωστό και ως Project 0901 Flying Vehicle της εταιρείας CASIC με εκπροσώπους της οποίας είχα συζητήσει περί αντίστοιχων τεχνολογιών στο πλαίσιο της Ελληνικής DEFEA2021. Το όχημα βασίζεται στην ρωσική φιλοσοφία ανάπτυξης του HGV Avangard.

Η φιλοσοφία δράσης έγκειται σε ένα παλαιό Σοβιετικό Δόγμα δημιουργίας πυραυλικών δομών ικανών να προσπεράσουν την πολυστρωματική αεράμυνα των ΗΠΑ η οποία θα είναι αδύνατη στην αναχαίτιση του βλήματος λόγω των ταχυτήτων 5+ Mach που θα αναπτύσσουν. Τα βλήματα τέτοιου τύπου ίπτανται για μεγάλα χρονικά διαστήματα πέριξ των εχθρικών εδαφών σε τεράστιο υψόμετρο κ μέσω λογισμικού τύπου TERCOM στοχοποιούν την προ-προγραμματισμένη εγκατάσταση καταστροφής. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ”ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ”
Η τρισδιάστατη εικόνα του στόχου βρίσκεται εντός ψηφιακής βιβλιοθήκης στο κέντρο του πυραύλου και σε δικτυοκεντρική συνεργεία με δορυφόρο λαμβάνονται δεδομένα στοχοποίησης/ιχνηλάτησης της εχθρικής απειλής. Το βλήμα συνδυάζει software αντιληπτικής τεχνητής νοημοσύνης με υπέρογκες βιβλιοθήκες Big Data και ικανότητες σύμπτυξης τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων (Data Fusion) που λαμβάνουν από κέντρα C2, δορυφόρους, UAV και μαχητικά J-20. Η ρωσική αντίληψη περί ”Κλιμάκωση για Αποκλιμάκωση” οδήγησε στην δημιουργία τέτοιων ασύμμετρων πυραυλικών δομών.

Ας ελπίσουμε τα επιτελεία να αναλύουν και να χαρτογραφούν τα μέσα με τα οποία πλαισιώνονται κ διεξάγονται οι διεθνείς ανταγωνισμοί. Μελλοντικά τα υπερηχητικά κ υπέρ-υπερηχητικά βλήματα αυτά δύναται να ανιχνεύονται από το δορυφορικό δίκτυο starlink της SpaceX όπως προκύπτει από την χρηματοοικονομική ανάλυση της ροής των κονδυλίων που δίνει του Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στην εταιρεία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube