Weather Icon

“Πατέρας” της Γαλάζιας Πατρίδας: Αν πετύχαινε το πραξικόπημα το 2016, η Ελλάδα θα έκανε εισβολή στην Τουρκία

“Πατέρας” της Γαλάζιας Πατρίδας: Αν πετύχαινε το πραξικόπημα το 2016, η Ελλάδα θα έκανε εισβολή στην Τουρκία

Η λέξη παραλήρημα δεν μπορεί να εκφράσει τις ανοησίες που είπε ο ναύαρχος α.ε. Γιαϊτζί για το πραξικόπημα του 2016

Επειδή έχουν ειπωθεί πολλά στην Ελλάδα από διάφορους ανεύθυνους για την… ποιότητα των Τούκρων αξιωματικών, παραθέτουμε δηλώσεις που έκανε ο απόστρατος υποναύραχος Τζιχάτ Γιαϊτζί στον τηλεοπτικό σταθμό των εθνικιστών κομμουνιστών του Ντογού Περιντζέκ, για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Κρίνοντας τα λεχθέντα του Γιαϊτζί να ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο άνθρωπος αυτός θεωρείται ο πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας, ενός δόγματος που έγινε αποδεκτό από τον Ταγίπ Ερντογάν. Άρα, να βγάλουμε συμπεράσματα και για τον ίδιον τον Ερντογάν.

Ακολουθούν οι δηλώσεις.

Ο συνταξιούχος αντιναύαρχος Cihat Yaycı είπε ότι το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ήταν “η εφαρμογή της στρατηγικής διάλυσης της Τουρκίας από τη Δύση”.

Λέγοντας ότι η 15η Ιουλίου σχεδιάστηκε ως «Αραβική Άνοιξη της Τουρκίας», ο Yaycı είπε, “Εάν η 15η Ιουλίου ήταν επιτυχής, η Ελλάδα θα εισέβαλε στην Τουρκία από τα δυτικά και το PYD και το ISIS από το νότο”.

Ο συνταξιούχος αντιναύαρχος Cihat Yaycı αξιολόγησε τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας σε ένα πρόγραμμα που παρακολούθησε στην Τηλεόραση του Έθνους.

Ο Cihat Yaycı είπε, “Εάν η 15η Ιουλίου ήταν επιτυχής, θα υπήρχε εσωτερική αναταραχή στην Τουρκία. Το PYD και το ISIS θα έρχονταν από κάτω και η Ελλάδα θα ερχόταν από τα δυτικά. Μια νέα τάξη θα ερχόταν στην Τουρκία. Ήταν η εφαρμογή της στρατηγικής διάλυσης της Τουρκίας από τη Δύση».

Σημειώνεται ότι όλα αυτά τα είπε για να δικαιολογήσει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι ο στρατός στα ελληνικά νησιά συνιστά απειλή για την Τουρκία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube