Weather Icon
Αφγανιστάν 14 Σεπτεμβρίου 2021

Οι Ταλιμπάν διαψεύδουν ότι ο Molla Baradar είναι νεκρός

Οι Ταλιμπάν διαψεύδουν ότι ο Molla Baradar είναι νεκρός

Οι Ταλιμπάν διέψευσαν ότι σκοτώθηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Αφγανιστάν, που συγκροτήθηκε πριν λιγες μέρες. Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Μπαραντάρ είναι νεκρός.

Οι Ταλιμπάν, που ανέλαβαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν, αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς ότι ένας από τους κορυφαίους ηγέτες τους, ο Μουλά Αμπντουλγκάνι Μπαραντάρ, σκοτώθηκε. Το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν ισχυρισμοί ότι ο Μπαραντάρ «σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα εσωτερικής σύγκρουσης με τους αντιπάλους του».

Ηχογραφημένο μήνυμα Μπαραντάρ

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Süheyl Şahin, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση που σχηματίστηκε την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μουλά Μπαραντάρ είναι νεκρός. Μάλιστα είπε ότι ο ίδιος ο Μπαραντάρ διέψευσε το θάνατό του με «ηχογραφημένο μήνυμα που κυκλοφόρησε». Ο Şahin δήλωσε ότι θεωρεί τους ισχυρισμούς του Baradar ως “αβάσιμους” στο μήνυμα που μοιράστηκε στο Twitter. Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι εισήλθαν στην πρωτεύουσα Καμπούλ στα μέσα Αυγούστου και κατέλαβαν τη διοίκηση της χώρας, μοιράστηκαν ένα βίντεο στο οποίο ο Μπαραντάρ εθεάθη στο Κανταχάρ στο νότο, το οποίο τράβηξε την προσοχή. Ωστόσο, το Reuters τόνισε ότι δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εαν το βίντεο είναι αυθεντικό.

Τι διαδίδεται

Το όνομα του Μπαραντάρ βρίσκεται στην ατζέντα εδώ και μέρες με τον ισχυρισμό ότι σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα σύγκρουσης με τον Σιρατσεντίν Χακάνι, τον ηγέτη της Ομάδας Χακάνι, συστατικό των Ταλιμπάν στα σύνορα με το Πακιστάν.

Ο Μπαραντάρ, του οποίου το όνομα ήταν στην ατζέντα με την κυβερνητική ηγεσία, το τελευταίο διάστημα δεν εμφανίστηκε πουθενά και οι φήμες διαδόθηκαν γρήγορα.

Ο Hakkani ανέλαβε το «Υπουργείο Εσωτερικών» στην κυβέρνηση που έχει συσταθεί από την οργάνωση.

Ο Μπαραντάρ, ένας από τους ιδρυτές των Ταλιμπάν, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στη συμφωνία που οργάνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, είχε ήταν σε σύγκρουση με στρατιωτικούς διοικητές της οργάνωσης, όπως ο Χακκάνι.

Οι Ταλιμπάν έχουν διαψεύσει επανειλημμένα τις φήμες περί εσωτερική συμπλοκής. 

Πηγή: gazeteduvar.com.tr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube