Weather Icon
Πολιτική , Τουρκία 25 Σεπτεμβρίου 2021

Γκρίζος Λύκος με φιλοδυτική… προβιά ο Εκρέμ Ιμάμογλου! Από τη Μόνικα Μπελούτσι στον Αλπαρσλάν Τουρκές

Γκρίζος Λύκος με φιλοδυτική… προβιά ο Εκρέμ Ιμάμογλου! Από τη Μόνικα Μπελούτσι στον Αλπαρσλάν Τουρκές

Εκρέμ Ιμάμογλου: Την προσωπικότητα του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης, ο οποίος πρόσφατα πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη ανταποδοτικού χαρακτήρα από σήμερα στην Αθήνα, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Κώστα Μπακογιάννη, φώτισε ο καθηγητής του Πρίνστον, Νίκος Μιχαηλίδης.

Προσπάθεια προώθησης φιλοδυτικής εικόνας έκανε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος επισκέφτηκε την πρωτεύουσα της Ελλάδας, ως επίσημος προσκεκλημένος του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Την ίδια περίοδο που Τούρκοι ψαράδες ψαρεύουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ενώ σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλούν ελληνικά αλιευτικά.

Παράλληλα ερευνητικό Nautical Geo δέχτηκε προκλητική παρεμπόδιση από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Ο Τραπεζούντιος, κατά τα άλλα, Ιμάμογλου, είχε συνομιλίες με τον Αθηναίο ομόλογό του. Αμφότεροι επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μαξίμου, όπου έγιναν δεκτοί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συν τοις άλλοις ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και επισκέφτηκε το Ηρώδειο.

Εκεί παρακολούθησε την παράσταση της Μόνικα Μπελούτσι, Maria Callas: Letters and Memories.

Όλα καλά μέχρι εδώ…

«Φανταστείτε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να κάνει ανάρτηση όπου θα αποδίδει τιμές στη μνήμη ενός χουντικού ναζιστή πρώην στρατιωτικού και ηγέτη της ακροδεξιάς που μετρά πολλές δολοφονίες… αυτό κάνει ο Ιμάμογλου..Πείτε το και στο αυτοαποκαλούμενο “συνταγματικό τόξο” να το γνωρίζουν», έγραψε στo Twitter ο καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πρίνστον, Νίκος Μιχαηλίδης, υπενθυμίζοντας ένα παλιό tweet του Ιμάμογλου.

 

Ύμνοι Ιμάμογλου στον Τουρκές

Η αναφορά γίνεται για τον Αλπαρσλάν Τουρκές, ιδρυτή της εγκληματικής οργάνωσης Γκρίζων Λύκων.

Αποκαλείτο από τους οπαδούς του «μπασμπούγ» δηλαδή ηγέτης . Γεννήθηκε το 1917 στην Κύπρο. Στην Τουρκία μετακόμισε με τους γονείς του σε ηλικία 16 ετών.

Το 1969 ίδρυσε μαζί με άλλους ομοϊδεάτες του το MHP, το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης. Το τελευταίο παραμένει μέχρι σήμερα ο κύριος εκφραστής του σκληρού δεξιού τουρκικού εθνικισμού.

Διάδοχος του Τουρκές είναι ο σημερινός υπερεθνικιστής ηγέτης του MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Πρόκειται για τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, που προκαλεί διαρκώς και ανοιχτά με τις ακραίες δηλώσεις του για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube