Weather Icon
Αφγανιστάν 22 Αυγούστου 2021

Τρεις γόνοι θρυλικών πολεμάρχων, άρχισαν αντίσταση στο Αφγανιστάν

Τρεις γόνοι θρυλικών πολεμάρχων, άρχισαν αντίσταση στο Αφγανιστάν

Δεξιά ο Ahmad Mesud και αριστερά ο Yar Dostum

Η πρώτη μάχη μεταξύ Ταλιμπάν και αντιστασιακών ομάδων, έληξε με ήττα των Ταλιμπάν

Gözde Nur Bayar

Ο Ahmad Mesud και ο Yar Dostum, γιοι δύο θρυλικών διοικητών του Αφγανιστάν, και ο μέχρι πρόσφατα Αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν Emrullah Salih ανέλαβαν δράση εναντίον των Ταλιμπάν. Η ομάδα συγκεντρώθηκε στην επαρχία Penjshir, η οποία ήταν το προπύργιο της αντίστασης κατά των Ταλιμπάν στο παρελθόν, και ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη της αντιπαράθεση με τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, η ομάδα αντίστασης ανακατέλαβε 3 περιοχές μιας επαρχίας από τους Ταλιμπάν.

Η ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν προκάλεσε χάος στη χώρα. Οι άνθρωποι αναζητούσαν τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό, ενώ οι ξένες χώρες ανέλαβαν δράση για να απομακρύνουν τους δικούς τους πολίτες.

Οι Ταλιμπάν, από την άλλη πλευρά, δίνουν μηνύματα σε ολόκληρο τον κόσμο για τη νέα περίοδο διοίκησης, τονίζοντας ότι είναι έτοιμοι για συνεργασία για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν.

Ωστόσο, έχει δημιουργηθεί μια ομάδα αντίστασης στη χώρα που δεν σκέφτεται όπως οι Ταλιμπάν και είναι ακόμη εναντίον της.

Γιοι θρυλικών πολεμάρχων άρχισαν αντίσταση

Οι γιοι δύο διάσημων πολεμάχων, οι οποίοι έχουν αντισταθεί και απέκτησαν όνομα στο παρελθόν, ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια στους Ταλιμπάν.

Η ομάδα που συγκεντρώθηκε στην επαρχία Panjshir περιλαμβάνει τον Αχμάντ Μασούντ, γιο του Σαχ Μασούντ, ο οποίος ήταν ένας από τους διάσημους πολεμάρχους του Αφγανικο-Σοβιετικού πολέμου και αργότερα έγινε επίσης γνωστός στη μάχη ενάντια στους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα. Ο δεύτερος γόνος πολεμάρχου είναι ο Γιαρ Ντόστομ, γιος του Rashid Dostum, ο οποίος είναι Ουζμπεκικής καταγωγής.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος Εμρουλάχ Σαλίχ, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε νέος ηγέτης της χώρας μετά την απόδραση του προέδρου Ασράφ Γκανί, ηγείται της αντίστασης.

Νικηφόρα η πρώτη μάχη της αντίστασης

Η συμμαχία κατά των Ταλιμπάν έχει περίπου 10 χιλιάδες μαχητές. Η πρώτη σύγκρουση μεταξύ των αντιστασιακών δυνάμεων της συμμαχίας και των Ταλιμπάν πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην πόλη Charikar στην επαρχία Perwan, δίπλα στο Panjshir. Η περιοχή απέχει 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Καμπούλ.

Χρησιμοποιώντας όπλα που απέμειναν από τον αφγανικό στρατό, η αντίσταση νίκησε τις δυνάμεις των Ταλιμπάν για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη χώρα.

Σύμφωνα με το κανάλι κοινωνικής δικτύωσης “επαρχία Panjshir”, πάνω από 100 μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε αυτήν την πρώτη μάχη.

Αναφέρθηκε επίσης ότι οι δυνάμεις κατά των Ταλιμπάν ανακατέλαβαν 3 περιοχές της επαρχίας Μπαγκλάν.

Πηγή: Haberler.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube