REAL TIME |

Weather Icon
Αφγανιστάν , ΗΠΑ , ΝΑΤΟ 17 Αυγούστου 2021

Τελεσίγραφο των Ταλιμπάν στις ΗΠΑ: “Αποσύρετε όλες τις δυνάμεις σας μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου”

Τελεσίγραφο των Ταλιμπάν στις ΗΠΑ: “Αποσύρετε όλες τις δυνάμεις σας μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου”
Οι Ταλιμπάν έχουν δεσμευτεί να μην επιτεθούν στα αμερικανικά στρατεύματα, σύμφωνα με εκπρόσωπό τους.
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέφερε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποσύρουν όλες τις δυνάμεις τους από το Αφγανιστάν μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας πάντως ότι οι ίδιοι δεσμεύτηκαν να μην τους επιτεθούν μετά την ανακατάληψη της Καμπούλ.
«[Οι ΗΠΑ] Πρέπει να απομακρύνουν τα στρατεύματά τους από το Αφγανιστάν… Ανακοίνωσαν ότι θα έχουν αποσύρει όλες τις δυνάμεις τους μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, άρα αυτό πρέπει να κάνουν. Έχουμε δεσμευτεί να μην τους επιτεθούμε και δεν το έχουμε κάνει», είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Suhail Shaheen στο Sky News.
Σε συνέντευξή του στο βρετανικό κανάλι την Τρίτη, ο Shaheen ανακοίνωσε ότι οι Ταλιμπάν δεν θα
Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι οι ξένες χώρες πρέπει να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν, καθώς -όπως είπε- αυτές ήταν πίσω από την καταστροφή του.

«Ο Βρετανός πρωθυπουργός και όλοι οι ηγέτες του κόσμου πρέπει να σεβαστούν την επιθυμία του λαού του Αφγανιστάν και να τον βοηθήσουν να ξαναχτίσει αυτή τη χώρα. Είναι υποχρέωσή τους καθώς αυτοί ήταν πίσω από την καταστροφή του Αφγανιστάν αυτά τα 20 χρόνια. Είναι ηθικό χρέος τους να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν και να βοηθήσουν τους ανθρώπους της χώρας να αρχίσουν μια νέα ζωή, ένα νέο κεφάλαιο», σημείωσε.

«Οι ΗΠΑ φταίνε για το επεισόδιο με τους ανθρώπους που έπεφταν από το αεροπλάνο»

Τέλος, ο Shaheen κατηγόρησε τις ΗΠΑ για το βίντεο που έκανε τον γύρο του κόσμου και φέρεται να δείχνει ανθρώπους να πέφτουν από αεροπλάνο που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Καμπούλ τη Δευτέρα.
«Οι Αμερικάνοι έπρεπε να διατηρήσουν την ασφάλεια και να μην αφήσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους να μπουν στο αεροδρόμιο, καθώς οι δυνάμεις μας δεν ήταν εκεί. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Αυτοί ήταν, ήταν δικό τους το αεροπλάνο, όχι δικό μας», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη στιγμή που μέλη των Ταλιμπάν άρχισαν να ελέγχουν την ασφάλεια του αεροδρομίου, τέτοια περιστατικά σταμάτησαν.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα κυκλοφόρησε βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα που φέρεται να δείχνει δύο ανθρώπους να πέφτουν από αεροπλάνο, καθώς απογειώνεται από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.
* Σημείωση: Οι Ταλιμπάν έχoυν χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση και έχουν απαγορευτεί στη Ρωσία.
SPUTNIK
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube