Weather Icon
Αφγανιστάν , Ρωσία 22 Αυγούστου 2021

Οι Ταλιμπάν ζητούν πολιτική συμφωνία στο Παντσίρ, το τελευταίο προπύργιο της αντίστασης

Οι Ταλιμπάν ζητούν πολιτική συμφωνία στο Παντσίρ, το τελευταίο προπύργιο της αντίστασης

H σημαία της Αντίστασης του Παντσίρ

Η Ρωσία διαμεσολαβητής μεταξύ Ταλιμπάν και Αντίστασης στο Αφγανιστάν

Ενώ οι εκκλήσεις για αντίσταση ενάντια στους Ταλιμπάν συνεχίζονταν στο Παντσίρ, το οποίο θεωρείται το τελευταίο ελεύθερο προπύργιο του Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν πρότειναν μια πολιτική συμφωνία στη Βόρεια Συμμαχία.

Ο Ρώσος Πρέσβης στην Καμπούλ δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν έστειλαν ένα μήνυμα “πολιτικής συμφωνίας” στον Παντσίρ μέσω της Ρωσίας.

Η αντίσταση συνεχίζεται στο Παντσίρ, τη μοναδική επαρχία στο βόρειο Αφγανιστάν που οι Ταλιμπάν δεν μπορούσαν να κατακτήσουν.

Ο Αχμέτ Μασούντ, γιος του Αφγανού πολέμαρχου Αχμάντ Σαχ Μασούντ, ο οποίος ήταν γνωστός ως το Λιοντάρι του Παντσίρ, τις προηγούμενες ημέρες έκανε έκκληση «Έλα στην αντίσταση» ενάντια στους Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν προτείνουν πολιτική συμφωνία, με τη διαμεσολάβση της Ρωσίας

Ενώ οι προετοιμασίες για την αντίσταση στο όνομα της Βόρειας Συμμαχίας συνεχίζονταν, ο Ρώσος Πρέσβης στην Καμπούλ έκανε μια δήλωση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού NTV,  ανώτατο στέλεχος των Ταλιμπάν ζήτησε από τον Ρώσο πρέσβη στην Καμπούλ, Dimitri Zirnov, να μεταφέρει ένα μήνυμα στους μαχητές στο Παντζίρ ότι οι Ταλιμπάν θέλουν να επιτύχουν έναν πολιτικό συμβιβασμό μαζί τους.

Ο Ρώσος πρέσβης είπε ότι οι Ταλιμπάν δεν θέλουν να χυθεί αίμα στην περιοχή. Είπε ότι οι Ταλιμπάν ελπίζουν να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία για την εκτόνωση της κατάστασης στην περιοχή.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ταλιμπάν ζήτησαν μια πολιτική συμφωνία για το τελευταίο προπύργιο της αντίστασης, το Παντσίρ.

Η Βόρεια Συμμαχία άρχισε τον πόλεμο εναντίον των Ταλιμπάν

Ο Αχμέτ Μασούντ, γιος του διάσημου Αφγανού πολέμαρχου Αχμάντ Σαχ Μασούντ από το Παντσίρ, ο οποίος αντιστάθηκε στη σοβιετική κατοχή του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ότι είναι επικεφαλής της ομάδας αντίστασης που δημιουργήθηκε στο Παντσίρ και κάλεσε τον λαό «να αντισταθούν εναντίον των Ταλιμπάν».

Επίσης, Αχμέτ Μασούντ δήλωσε ποτέ δεν πρόκειται να παραδοθούν στους Ταλιμπάν.

Πηγή: haberler.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube