Weather Icon
Τουρκία 11 Αυγούστου 2021

Οι παρακρατικοί του Ερντογάν επί το έργον – Νέα επίθεση στην Ακσενέρ

Οι παρακρατικοί του Ερντογάν επί το έργον – Νέα επίθεση στην Ακσενέρ

Οπαδοί του Ερντογάν επιτέθηκαν ξανά στην Ακσενέρ στη Σεβάστεια

Αρκετοί άνθρωποι επιχείρησαν να επιτεθούν στην Πρόεδρο του Καλού Κόμματος (İYİ Parti), Μεράλ Ακσενέρ κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Σεβάστεια, στην κεντρική Τουρκία χθες.

Αφού επισκέφθηκε καταστηματάρχες στην περιοχή Zara, η Ακσενέρ εκφώνησε λόγο στην πλατεία της πόλης. Σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον της ότι είναι γκιουλενίστρια, μέλος της “Fetullahist Terrorist Organization (FETÖ)”, είπε: “Εάν είμαι FETÖ, κάντε ό,τι είναι απαραίτητο. Αλλά ξέρω ποιος είναι τι σε αυτή τη χώρα”.

Σε εκείνο το σημείο, ένα άτομο με το όνομα Μουσταφά Ετίς είπε ότι η Ακσενέρ πρέπει να παραιτηθεί επειδή το κόμμα της μπόρεσε να κατέβει στις εκλογές του 2018 μόνο και μόνο επειδή έκανε προσωρινή “μεταγραφή” 15 βουλευτών από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

“Δεν μπήκατε [στο κοινοβούλιο] με ψήφους. Αν μιλάτε για δικαιοσύνη, πρέπει να παραιτηθείτε”, είπε ο άνδρας, ο οποίος συνέχισε εκφράζοντας ανοιχτά την προπαγάνδα Ερντογάν-Μπαχτσελί, αρνούμενος ότι οι άνθρωποι στην Τουρκία αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και υποστηρίζοντας ότι η Ακσενέρ είναι μέλος της FETÖ.

Εν τω μεταξύ, ξέσπασε καβγάς μεταξύ των μελών του κόμματος και των γύρω. Η αστυνομία απομάκρυνε τους ανθρώπους από την περιοχή.

Τον Μάιο, μια ομάδα ανθρώπων στη Ριζούντα, τη γενέτειρα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιχείρησε να επιτεθεί στην Ακσενέρ. Ο Ερντογάν επαίνεσε τους επιτιθέμενους και είπε: “Αυτό είναι μόνο η αρχή, θα συμβούν πολλά περισσότερα”.

Το Καλό Κόμμα είναι ένα αποσπασμένο κομμάτι του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί και διατείνεται ότι είναι σύμμαχος με το CHP, στη μάχη να εκδιωχθεί από την εξουσία ο Ερντογάν.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube