Weather Icon

Οι Κούρδοι καλούν Ρωσία και ΗΠΑ να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, αν συμμετέχουν στη γενοκτονία που διαπράττει η Τουρκία

Οι Κούρδοι καλούν Ρωσία και ΗΠΑ να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, αν συμμετέχουν στη γενοκτονία που διαπράττει η Τουρκία

SDF: Η Ρωσία και οι ΗΠΑ πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για τις τουρκικές επιθέσεις στη Συρία

Η Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις τους «δεν θα μείνουν αμέτοχες όσον αφορά τις τουρκικές επιθέσεις» και ότι «η απώλεια αξιωματούχων, μαχητών και αμάχων» δεν θα περάσει αναπάντητη.

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι η σιωπή και η αμφιλεγόμενη στάση, τόσο της Ρωσίας όσο και των ΗΠΑ, βρίσκονται πίσω από τις εντατικές τουρκικές επιθέσεις εναντίον αμάχων στα συριακά εδάφη.

Η δήλωση ανέφερε τέσσερις αξιωματούχους των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και των Μονάδων Προστασίας των Γυναικών (YPJ) που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της τουρκικής αεροπορικής επίθεσης σε έδρα του Στρατιωτικού Συμβουλίου στο Tel Tamr την Πέμπτη, και δημοσίευσε το όνομα ενός άλλου αξιωματούχου που σκοτώθηκε σε τουρκική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone).

Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν στοχοποιήσει την περιοχή και τους κατοίκους της από τότε που ανέλαβαν τον έλεγχο της Σερεκανίγιε (Ρας α-Αίν) και της Τελ Αμπιάντ το 2019, καθώς επιτίθενται εντατικά σε περιοχές της Αυτόνομης Διοίκησης στη Βόρεια και Ανατολική Συρία (AANES). Η τελευταία από αυτές τις επιθέσεις εναντίον αμάχων πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην πόλη Ζαργκάν (Αμπού Ρασίν), σκοτώνοντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας 16 ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η δολοφονία αυτών των πολύτιμων αξιωματούχων και αγωνιστών δεν θα περάσει αναπάντητη», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Η σιωπή και η διφορούμενη στάση των χωρών – εγγυητριών της παύσης πυρός, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ενθαρρύνουν την Τουρκία να κλιμακώσει τους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις της στους πολίτες και τα εδάφη μας, οπότε τους υπενθυμίζουμε τις ευθύνες τους και τους καλούμε να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους», προσθέτει η διοίκηση του SDF.

Επιπλέον, η δήλωση παρουσίασε πληροφορίες για τους μάρτυρες και είπε ότι ήταν οι πρώτοι που πολέμησαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο Κομπάνι, τη Μανμπίτζ, τη Ράκα και το Ντέιρ εζ-Ζορ, καθώς παράλληλα αντιμετώπιζαν τις τουρκικές επιθέσεις στο Αφρίν, τη Σερεκανίγιε και την Τελ Αμπιάντ.

Πηγή: Η Φωνή των Κούρδων

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube