Weather Icon
Συρία , Τουρκία 11 Αυγούστου 2021

Ο Ερντογάν τουρκοποιεί το κατεχόμενο Ιντλίμπ στη Συρία

Ο Ερντογάν τουρκοποιεί το κατεχόμενο Ιντλίμπ στη Συρία

Εκτιμώντας την κατάσταση στο Ιντλίμπ, ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Σοσιαλιστικών Δυνάμεων, Μεχμούντ Χεμπίμπ, δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση επιχειρεί να εκτουρκίσει ολόκληρη την περιοχή και να ενσωματώσει το Ιντλίμπ στο τουρκικό έδαφος.

Το Ιντλίμπ έχει καταστεί κρίσιμο σημείο για το συριακό ζήτημα μετά τις συνομιλίες της Αστάνα, μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας το 2019. Η κατάσταση στο Ιντλίμπ, όπου εμπλέκεται το τουρκικό κράτος, χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Μιλώντας στους δημοσιογράφους για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιντλίμπ, ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Σοσιαλιστικών Δυνάμεων, Μεχμούντ Χεμπίμπ, είπε ότι τα τελευταία δύο χρόνια, 1 εκατομμύριο 400 χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.

«Στο Ιντλίμπ, η κατάσταση έχει εκτροχιασθεί»

Ο Μεχμούντ Χεμπίμπ ανέφερε ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού του Ιντλίμπ ζει σε εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές, πολιτικές και υγειονομικές καταστάσεις, εκτιμώντας τον πληθυσμό περίπου στα 4 εκατομμύρια ανθρώπους. «Οι ισλαμικές ομάδες που συνδέονται με το τουρκικό κράτος χειραγωγούν τα οικονομικά της περιοχής για δικό τους όφελος και μετατρέπουν τις ανάγκες των ανθρώπων σε ευκαιρίες για τον εαυτό τους», εξήγησε ο Μεχμούντ Χεμπίμπ και πρόσθεσε ότι η Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα δήλωσε την πολιτική της κυριαρχία στο Ιντλίμπ. «Η κατάσταση στο Ιντλίμπ δεν φαίνεται καλή. Οι άνθρωποι επιθυμούν μια μακροπρόθεσμη λύση», σημείωσε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube