Weather Icon

Πυροδοτεί ένταση ενόψει Ερντογάν

Πυροδοτεί ένταση ενόψει Ερντογάν

Σκηνικό έντασης επιχειρεί να δημιουργήσει η τουρκική Κυβέρνηση ενόψει της παράνομης επίσκεψης Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα τη Δευτέρα το βράδυ. Τουρκική ακταιωρός άνοιξε χθες πυρ εναντίον σκάφους της Λιμενικής Αστυνομίας ανοικτά του Πύργου Τηλλυρίας.

Είναι το δεύτερο περιστατικό που σημειώνεται σε περίοδο λιγότερου του ενός μηνός καθώς είχε προηγηθεί πριν από τρεις βδομάδες παρενόχληση από τουρκική άκατο πλοιαρίου Ελληνοκυπρίων ψαράδων σε διεθνή ύδατα ανοικτά της θάλασσας του Αποστόλου Ανδρέα. Το χθεσινό περιστατικό ωστόσο με τους πυροβολισμούς κρίνεται ως εξαιρετικά σοβαρό, με την Κυβέρνηση να προβαίνει διαμέσου του υπουργείου Εξωτερικών προφορικά αρχικά και εν συνεχεία σε γραπτό διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη. Το όλο περιστατικό εκτιμάται ότι αποτελεί μέρος του παζλ της έντασης που χτίζει η Άγκυρα στην περιοχή της Κύπρου ενόψει και των όσων έχει πρόθεση να εξαγγείλει από τα κατεχόμενα ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο οποίος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν θα περιοριστεί σε ανακοινώσεις μόνο για την περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου, αλλά θα προχωρήσει και σε εγκαίνια έργων και άλλων ενεργειών στο πλαίσιο της πολιτικής ενίσχυσης του ψευδοκράτους και προώθησης της θέσης για λύση δύο κρατών. Η αρχή αναμένεται ότι θα γίνει με τη βάση drones στο Λευκόνοικο, την οποία η Τουρκία χρησιμοποιεί ως ορμητήριο ελέγχου της περιοχής, ενώ στη συνέχεια σε πανηγυρικό κλίμα θα ανακοινωθεί ο αποχαρακτηρισμός της περίκλειστης περιοχής από στρατιωτική σε πολεοδομική, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα για τον παράνομο εποικισμό της. Το μέχρι πού θα φτάσει παραμένει ερωτηματικό. Η δημιουργία έντασης κάνει προφανές ότι στο μυαλό του Ερντογάν βρίσκονται όλα τα σενάρια.

ΠΗΓΗ: Philenews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube