Weather Icon

Παραλήρημα Αλίγεφ για το Αρτσάχ! Απαγορεύει να αποκαλείται Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Παραλήρημα Αλίγεφ για το Αρτσάχ! Απαγορεύει να αποκαλείται Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν αποκάλεσε την περιοχή της Νότιας Αρμενίας, ως Ζανγκεζούρ, σε μία προσπάθεια να σβήσει την αρμενική ιστορία της περιοχής. Ποιες είναι οι κινήσεις για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του.

Την άποψη, ότι το Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν υπάρχει πλέον, εξέφρασε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, ο οποίος αποκάλεσε την περιοχή της Νότιας Αρμενίας, ως Ζανγκεζούρ, όπως μεταδίδει το αζέρικο Haqqin.az.

O Αζέρος ηγέτης αποκάλυψε σε δηλώσεις του, ότι «έχει ξεκινήσει μία νέα εποχή κατασκευών την μεταπολεμική περίοδο» τονίζοντας, ότι «η σύγκρουση λύθηκε από το κράτος του Αζερμπαϊτζάν» και πως «κανείς δεν πρέπει να πει, ότι το θέμα πρέπει να λυθεί, ή ότι αυτή η σύγκρουση δεν έχει διευθετηθεί», διότι αυτοί που λένε όλα αυτά «βρίσκονται σε λάθος και επικίνδυνο μονοπάτι».

«Αν αναφέρονται στο καθεστώς του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως ήδη έχω πει, δεν υπάρχει τέτοια περιοχή μέσα στο Αζερμπαίτζάν. Αυτή η φράση ( Ναγκόρνο-Καραμπάχ) δεν μπορεί να χρησιμοποιείται. Δεν υπάρχει υπάρχει Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Υπάρχει το Καραμπάχ», δήλωσε ο Αζέρος ηγέτης σε εκδήλωση στην οποία δόθηκαν διαμερίσματα και αυτοκίνητα σε οικογένειες θυμάτων πολέμου του Καραμπάχ και σε ανάπηρους βετεράνους.

Ο Αλίγεφ αποκάλεσε την περιοχή Ζανγκεζούρ, το οποίο είναι «ιστορική γη» του Αζερμπαϊτζάν. Επεσήμανε, δε, ότι το Αζερμπαϊτζάν θα επιστρέψει σε αυτές τις περιοχές, καλώντας τους Αζέρους να το κάνουν.

«Έχω πει, ότι πρέπει να επιστρέψουμε εκεί. Το δήλωσα αυτό πριν από 10 χρόνια. Όλοι οι λόγοι μου είναι στον Τύπο. Είπα, ότι αυτή είναι η γη των προγόνων μας, πρέπει να γυρίσουμε εκεί και θα γυρίσουμε και γυρίζουμε ήδη. Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει. Θα επιστρέψουμε σίγουρα, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος», ήταν τα λόγια του Αλίγεφ.

Τα όρη Ζανγκεζούρ περιλαμβάνουν μια οροσειρά, η οποία καθορίζει τα σύνορα μεταξύ των νότιων επαρχιών Σιουνίκ της Αρμενίας, Βαγιότς Ντορ και Αυτόνομης Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν του Ναχιτσεβάν. Τα όρη Ζανγκεζούρ βρίσκονται ανατολικά του Γκορίς.

Οι Αζέροι σβήνουν τα ίχνη των Αρμενίων!

Είναι ηλίου φαινότερες οι προθέσεις του Αλίγεφ να σβήσει την αρμενική ιστορία της περιοχής! Πρόσφατα το infognomonpolitics.gr, σας ενημέρωσε για το πολιτιστικό έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ). Αυτή είναι η «νέα εποχή κατασκευών», στην οποία αναφέρεται.

Έγιναν καταγγελίες, ότι στο χωριό Σγκνάχ στο κατεχόμενο έδαφος από τις αζερικές δυνάμεις του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ), ισοπεδώθηκε ιστορικό νεκροταφείο του 18ου αιώνα, για να γίνει η σύνδεση οδικού δικτύου!

Η πολιτιστική γενοκτονία συνεχίζεται…

Απάντηση από Πασινιάν

Για το θέμα πήρε θέση την Πέμπτη 15 Ιουλίου ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασνιάν. «Μετά τις εκλογές παρατηρούμε, ότι το Αζερμπαϊτζάν παρά τις ειρηνικές τοποθετήσεις στη διεθνή σκηνή, κάνει τα πάντα για να διαταράξει την ειρήνη στην περιοχή», είπε ο Αρμένιος ηγέτης, ο οποίος υποστήριξε, ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει μία νέα στρατηγική. Προσπαθεί να πείσει τον κόσμο, ότι η Αρμενία και το Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) είναι εναντίον της ειρήνης, όπως και της οριοθέτησης των συνόρων.

Κατά τον Πασινιάν, με τη βοήθεια της Ρωσίας και άλλων διεθνών παικτών, η Αρμενία θα πετύχει το ξεπάγωμα της συνεννόησης στην περιοχή.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube