Weather Icon

Οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις καθάρισαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ από χιλιάδες πυρομαχικά που έπεσαν στον πόλεμο των 44 ημερών

Οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις καθάρισαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ από χιλιάδες πυρομαχικά που έπεσαν στον πόλεμο των 44 ημερών

Το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας ανακοίνωσε, ότι η ρωσική ειρηνευτική δύναμη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ “καθάρισε” αγροτικές περιοχές από πυρομαχικά που προήλθαν από πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, Uragan*.

Κλιμάκιο ειδικών του μηχανικού τμήματος της ρωσικής ειρηνευτικής αποστολής ταξίδεψε στην περιοχή του Μαρτουνί του Ναγκόρνο Καραμπάχ, προς αναζήτηση μη πυροδοτημένων πυρομαχικών που εκτοξεύτηκαν από την περιοχή του Χερχάν, οικισμού που βρίσκεται κοντά στη γραμμή κρούσης.

Οι εργασίες κάλυψαν έναν τομέα πάνω από 5 εκταριών κυρίως χωραφιών προς αγροτική χρήση, όπου ανακαλύφθηκαν και συλλέχθηκαν περίπου 30 τύποι πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων ναρκών, χειροβομβίδων, αντιαρματικών και πυρομαχικών πολλαπλών πυραλυκών εκτοξευτών.

Οι Ρώσοι ειρηνευτές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ καθάρισαν περίπου 25.154 εκρηκτικά αντικείμενα από τότε που αναπτύχθηκαν στην περιοχή στα τέλη του 2020.

Από τις 20 Ιουλίου οι ειρηνευτικές δυνάμεις έχουν καθαρίσει 2.195 εκτάρια γης, 675 χλμ οδικών αρτυριών και 1.897 κτίρια.

* Το BM-27 Uragan είναι αυτοκινούμενο σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων που σχεδιάστηκε στη Σοβιετική Ένωση. Ξεκίνησε την υπηρεσία του στον Σοβιετικό Στρατό στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube