Weather Icon

Οι γονείς των μαρτύρων αντιδρούν στην ιστορία του «μαζικού τάφου» στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Οι γονείς των μαρτύρων αντιδρούν στην ιστορία του «μαζικού τάφου» στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Οι γονείς των Κούρδων μαχητών που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις τουρκικές δυνάμεις που κατέλαβαν το Αφρίν το 2018, αντέδρασαν στην ιστορία που κυκλοφόρησε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, περί ενός “μαζικού τάφου” που ανακαλύφθηκε στο Αφρίν.

Στις 14 Ιουλίου, το Τουρκικό πρακτορείο “Ανατολή”, παρουσίασε ρεπορτάζ στο οποίο ισχυριζόταν ότι το νεκροταφείο Avesta στο Αφρίν ήταν «μαζικός τάφος». Σώματα αμάχων καθώς και μαχητών από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και τις Γυναικείες Μονάδες Προστασίας (YPJ), όλοι εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση της Τουρκίας, είχαν ταφεί στο εν λόγω νεκροταφείο, αλλά ο δημοσιογραφικός οργανισμός Ανατολή ισχυρίστηκε ψευδώς ότι τα πτώματα ανήκαν σε ανθρώπους που σκοτώθηκαν από το ίδιο το YPG και το YPJ.

Η ίδια ιστορία δημοσιεύτηκε και στα φιλοκρατικά μέσα όπως την Sabah, αλλά και στα περισσότερα «αντιπολιτευόμενα» μέσα, τα οποία όλα είχαν παρόμοια πρωτοσέλιδα.

Οι γονείς των Κούρδων μαχητών που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις τουρκικές δυνάμεις που εισέβαλλαν για να καταλάβουν το Αφρίν το 2018, αντέδρασαν στην ιστορία και ανέφεραν πώς αντιθέτως, υπήρξαν μάρτυρες καταστροφής νεκροταφείων από τις τουρκικές δυνάμεις.

Η Şemsêxan Gulo, μητέρα του μάρτυρα Nûredîn, δήλωσε ότι είχε δει να καταστρέφεται μπροστά στα μάτια της το νεκροταφείο “Μάρτυρα Şehîd Sadiq”, όταν πήγε να επισκεφτεί τον τάφο του γιου της λίγες ημέρες πριν από την πλήρη κατάληψη του Αφρίν. «Όλοι οι τάφοι στο νεκροταφείο είχαν καταστραφεί», είπε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube