Weather Icon

Frederike Geerdink: «Ο Ερντογάν ουσιαστικά θέλει να καταστρέψει το κουρδικό κίνημα»

Frederike Geerdink: «Ο Ερντογάν ουσιαστικά θέλει να καταστρέψει το κουρδικό κίνημα»

Η Ολλανδή δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η σωστή λέξη που περιγράφει τη δημοσιογραφία δεν είναι η «αντικειμενικότητα» αλλά η «ειλικρίνεια».

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Frederike Geerdink έζησε και εργάστηκε στο Ντιγιαρμπακίρ (Αμέντ) της Τουρκίας, μεταξύ του 2012 και του 2015, κάνοντας ρεπορτάζ ως ανεξάρτητη δημοσιογράφος για πολιτικά θέματα. Συνελήφθη δύο φορές το 2015.

Συνελήφθη για πρώτη φορά τον Ιανουάριο κατηγορούμενη για υποστήριξη προπαγάνδας για λογαριασμό του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), λόγω των δημοσιεύσεων και των σχολίων της στα κοινωνικά μέσα. Μετά από δικαστική μάχη αθωώθηκε στις 13 Απριλίου. Στις 6 Σεπτεμβρίου 2015, συνελήφθη ξανά, ενώ αυτή τη φορά κατηγορήθηκε για διέλευση σε απαγορευμένη ζώνη και συμμετοχή σε διαμαρτυρία. Απελάθηκε από την Τουρκία στις 9 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της συγγραφής ενός βιβλίου έζησε με Κούρδους μαχητές και τελικά το βιβλίο της, με τίτλο “This Fire Never Dies”, δημοσιεύτηκε το 2018. Αθωώθηκε από τη δεύτερη δίκη της τον περασμένο μήνα, μετά την οποία υπέβαλε αγωγή εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης για αποζημίωση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube