Weather Icon

Fed: Για πρώτη φορά εντάσσει τα κρυπτονομίσματα στους κινδύνους για τη σταθερότητα του συστήματος

Fed: Για πρώτη φορά εντάσσει τα κρυπτονομίσματα στους κινδύνους για τη σταθερότητα του συστήματος

Για πρώτη φορά η Federal Reserve στην έκθεσή της για την σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματα επισημαίνει τον κίνδυνο που ενέχει η άνοδος των τιμών των κρυπτονομισμάτων, τονίζοντας ότι αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη όρεξη των επενδυτών για ανάληψη κινδύνων.

Το σύντομο σχόλιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που περιλαμβάνεται στην εξαμηνιαία έκθεση νομισματικής πολιτικής που υπέβαλε στο Κογκρέσο την Παρασκευή, αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανησυχούν για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

Στην εξαμηνιαία έκθεση νομισματικής πολιτικής της, η Fed αναφέρει ότι ορισμένα τμήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος είχαν γίνει πιο ευάλωτα και είναι πιθανό να παρουσιάσουν αυξημένη μεταβλητότητα, αλλά προσθέτει ότι ο πυρήνας του συστήματος παραμένει ανθεκτικός.

Χαρακτηρίζει τις τιμές των μετοχών και των εμπορικών ακινήτων υψηλές, ενώ αναφέρει ότι τα spreads στα εταιρικά ομόλογα και στα μοχλευμένα δάνεια παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

“Η άνοδος των τιμών σε μια σειρά περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων αντανακλά και την εν μέρει αυξανόμενη όρεξη ανάληψης κινδύνου”, σημειώνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση νομισματικής πολιτικής της Fed..

Η κεντρική τράπεζα προειδοποιεί όμως και για το ευρύτερο επίπεδο τιμών των περιουσιακών στοιχείων. “Οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων μπορεί να είναι ευάλωτες σε σημαντικές πτώσεις σε περίπτωση που ο περιοριστεί η όρεξη των επενδυτών για την ανάληψη κινδύνου, ή τα επιτόκια αυξηθούν απροσδόκητα ή παγώσει η ανάκαμψη”, σημειώνεται στην έκθεση.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube