Weather Icon

Επεβλήθη ποινή 2700 ευρώ σε Κούρδισα ακτιβίστρια επειδή κουβαλούσε μαζί της φωτογραφία του Οτσαλάν

Επεβλήθη ποινή 2700 ευρώ σε Κούρδισα ακτιβίστρια επειδή κουβαλούσε μαζί της φωτογραφία του Οτσαλάν

Η Zübeyde Akmeşe έλαβε πρόστιμο από γερμανικό δικαστήριο για δεύτερη φορά, επειδή μετέφερε μια αφίσα με την φωτογραφία του Αμπτνουλάχ Οτσαλάν.

Η Zübeyde Akmeşe έλαβε πρόστιμο 2700 ευρώ για τη μεταφορά αφίσας του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η Akmeşe δήλωσε: «Ο Οτσαλάν είναι η κόκκινη γραμμή μας. Δεν θα κάνω βήμα πίσω». Στην απόφαση του δικαστηρίου αντέδρασε και ο δικηγόρος της, Dirk Asche, λέγοντας ότι πρόκειται για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης.

Η 66χρονη Akmeşe αναγκάστηκε να ζητήσει άσυλο στη Γερμανία λόγω πολιτικών διώξεων στην Τουρκία. Καθώς πλέον αντιμετωπίζει δικαστήρια για τρεις ξεχωριστές υποθέσεις, η ίδια κατηγορείται για παραβίαση του Νόμου περί Οργανώσεων, με το επιχείρημα ότι ζήτησε ελευθερία για τον Οτσαλάν και έφερε αφίσα με το πρόσωπο του Οτσαλάν σε διαμαρτυρία στη Γερμανία.

Είχε επίσης καταδικαστεί να πληρώσει 3400 ευρώ στο παρελθόν σε παρόμοια υπόθεση το 2019. Επρόκειτο για σχετικές υποθέσεις, όπως διαδήλωση κατά της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου στις 15 Φεβρουαρίου 2020, το συλλαλητήριο της ελευθερίας για τον Οτσαλάν στις 10 Μαρτίου 2021 και μια διαμαρτυρία κατά της τουρκικής εισβολής στο Νότιο Κουρδιστάν, στις 20 Ιουνίου 2021.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube