Weather Icon
Συρία 28 Ιουλίου 2021

Emin Eliko σχετικά με την κρίση στη Συρία: «Θέλουμε μια νέα Συρία όπου όλοι οι λαοί θα έχουν εκπροσώπηση»

Emin Eliko σχετικά με την κρίση στη Συρία: «Θέλουμε μια νέα Συρία όπου όλοι οι λαοί θα έχουν εκπροσώπηση»

Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του PYD ζητά την αναγνώριση της Αυτόνομης Διοίκησης, λέγοντας ότι το δημοκρατικό μοντέλο που προτείνει η AANES είναι η μόνη λύση που μπορεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη Συρία.

Ο Emin Eliko, μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), μίλησε σχετικά με τις προσπάθειες διεθνούς αναγνώρισης της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES).

Ο Eliko υπογράμμισε ότι από τις αρχές της επανάστασης της 19ης Ιουλίου, που όπως εξηγεί περιγράφουν «το μέλλον μιας δημοκρατικής Συρίας», όχι μόνο το ISIS, αλλά και η Τουρκία και οι συνδεδεμένοι της μισθοφόροι, έχουν εμπλακεί σε μια οργανωμένη επίθεση για να καταστρέψουν τα επιτεύγματα στο Βορρά και την Ανατολή Συρία.

«Το Κομπάνι πυροδότησε την επανάσταση. Οι YPG και YPJ [Μονάδες Άμυνας των Λαών και Γυναικείες Μονάδες Άμυνας] θυσίασαν πολλά στον αγώνα για να νικήσουν την Τουρκία και το ISIS. Με τις προσπάθειες και τον αγώνα των μαρτύρων μας, αυτές οι επιθέσεις ηττήθηκαν», είπε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube