Weather Icon

Έληξε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την Αμμόχωστο

Έληξε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την Αμμόχωστο

Μαραθώνια συνεδρία Εθνικού Συμβουλίου για τα Βαρώσια

Πολύωρη ήταν η συνεδρίαση στου Εθνικού Συμβουλίου η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.30. Είχε αρχίσει γύρω στις 11 το πρωί και θέμα είχε τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις έκνομες ενέργειες και απειλές της Τουρκίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου και ο Γενικός Εισαγγελαέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης.

ΚΕ: Έκτακτη συνεδρία Εθνικού Συμβουλίου ανάλογα με τις εξελίξεις

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος είπε πως «πραγματοποιήθηκε μια εκτεταμένη συνεδρία κατά την οποία η Κυβέρνηση παρουσίασε όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη και προβαίνει για το ζήτημα».

Πρόσθεσε πως ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε σχετικά τις προτάσεις της Νομικής Υπηρεσίας.

«Ακούστηκαν οι θέσεις και εισηγήσεις όλων των κομμάτων και αποφασίστηκε όπως το Εθνικό Συμβούλιο συνεδριάσει εκτάκτως ανάλογα με τις εξελίξεις στις 20 Ιουλίου κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου», είπε.

Σίμος Ιωάννου: Δεν θα ανοίξουμε τα χαρτιά μας από τώρα

Δεν θα ανοίξουμε τα χαρτιά μας από τώρα, δηλώνει ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου. Σε δηλώσεις του με το πέρας της μαραθώνιας συνεδρίας του Εθνικού ο κ.Ιωάννου διεμήνυσε πως τα «μέτρα θα ανακοινωθούν στην περίπτωση που ο Ερντογάν προχωρήσει στις εξαγγελίες του και στα όσα αναφέρει. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στις 20 Ιουλίου. Δεν θα ανοίξουμε τα χαρτιά μας από τώρα», είπε ο κ.Ιωάννου.

Συμπλήρωσε επίσης ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες έτσι ώστε να φαίνεται προς τα έξω ότι δεν παραβιάζουν τα ψηφίσματα. «Γι’ αυτό αγγίζουν μόνο δημόσιους χώρους και όχι ιδιωτικές περιοχές. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα γίνει αυτο που όλοι περιμένουμε», κατέληξε.

ΔΗΣΥ

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε πως, επιβάλλεται η κοινή προσπάθεια όλων, κυβέρνησης και κομμάτων, για αποτροπή νέων τετελεσμένων που από τη μια θα έχουν αρνητικότατες συνέπειες για την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και από την άλλη θα δημιουργήσουν ανυπέρβλητες δυσκολίες στην εξεύρεση συνολικής λύσης του κυπριακού.

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα», κατέληξε.

SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube