Weather Icon
Τουρκία 5 Ιουλίου 2021

Δημοσκόπηση-ράπισμα για τον Ερντογάν: Αποτυχημένη η διακυβέρνηση του

Δημοσκόπηση-ράπισμα για τον Ερντογάν: Αποτυχημένη η διακυβέρνηση του

Η δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να… κατρακυλά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που διενήργησε το Κέντρο Κοινωνικοπολιτικών Μελετών, το διάστημα 21 – 28 Ιουνίου, σε δείγμα 8.000 ατόμων (54,6% γυναίκες και 45,4% άνδρες).

Στην ερώτηση “Αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε”, το 29,3% απάντησε το κυβερνών AKP, το 27% το CHP, το 12,6% το Καλό Κόμμα, το 11,6% το HDP και το 6,5% το MHP.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 58,3% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί επιτυχημένο το προεδρικό σύστημα, και μόλις το 20,2% είναι ικανοποιημένο. Δυσαρέσκεια επικρατεί και για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας στο 59,2%, ενώ το 20,7% θεωρεί ότι γίνονται σωστοί χειρισμοί.
Παράλληλα, το 61,4% πιστεύει ότι θα έπρεπε να γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ το 22,4% διαφωνεί και το 16,2% είναι αναποφάσιστο.

Ερωτηθέντες αν οι καταγγελίες του Τούρκου αρχιμαφιόζου, Σεντάτ Πεκέρ, κατά μελών της κυβέρνησης θα επηρεάσουν την ψήφο τους, το 54,9% απάντησε “όχι”. Το 23,2% απάντησε ότι θα ψηφίσει το κόμμα, που ψήφισε και στις προηγούμενες εκλογές και το 12,9% απάντησε πως δεν έχει ακούσει τις καταγγελίες και συνεπώς δεν επηρεάζουν την ψήφο του.

Σε ερώτηση αν ο Ερντογάν θα κερδίσει ξανά τις εκλογές, το 49,7% απάντησε “όχι”, το 24,9% “ναι, και το 25,4% “δεν ξέρω”.

ΠΗΓΗ: In.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube