Weather Icon

Διατεταγμένη 1957-2021 Τ/κ Ηγεσία

Διατεταγμένη 1957-2021 Τ/κ Ηγεσία

Η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων ήταν διαχρονικά υποχείριο της Άγκυρας

Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος

ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ Ηγεσία και Τ/κ Ηγέτες, ονομάζονται οι πολιτικοί επικεφαλής του παράνομου κατοχικού καθεστώτος που επέβαλε, ως εισβολέας στις προδομένες από την Χούντα των Αθηνών κυπριακές Θερμοπύλες, ο κατακτητής τουρκικός στρατός, ο Αττίλας, στα σκλαβωμένα ελληνικά εδάφη της Κύπρου.

ΕΙΝΑΙ οι επικεφαλής του Ψευδοκράτους. Της «Υποτελούς στην Τουρκία τοπικής διοίκησης», όπως προσδιόρισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΕΙΝΑΙ οι επικεφαλής της Πολιτικής Πτέρυγας του Αττίλα. Όπως νοούνται διατάσσονται, ελέγχονται και αντικαθίστανται ανέκαθεν, από τα προϊστάμενα στρατηγικά μυαλά της Τουρκίας.

– Υπάκουοι – υπήκοοι πάντοτε των επικεφαλής της Στρατιωτικής Πτέρυγας του Αττίλα.

Η ΑΛΗΘΕΣΤΕΡΗ αλήθεια, την οποία τεκμηριώνει η μελέτη της ιστορίας της τουρκικής πολιτικής – την οποία η Βρετανία υποκίνησε εναντίον του αντιαποικιακού αγώνα των Ελλήνων στην Κύπρο – των τελευταίων 70 χρόνων στο Κυπριακό, είναι ότι:

– ΑΠΟ το 1957 μέχρι και σήμερα 2021 οι εκάστοτε ηγέτες της εν Κύπρω τουρκικής μειονότητας (18% στο σύνολο του πληθυσμού), αποτελούν την αυστηρότερα διατεταγμένη και ασφυκτικότερα ελεγχόμενη Πολιτική Αιχμή Δόρατος του Βαθέος Κράτους της Τουρκίας. Και της επιτυχώς έκτοτε αναπτυσσόμενης επεκτατικής του στρατηγικής.

– ΑΡΧΗΣ γενομένης από την τουρκική τρομοκρατική οργάνωση ΤΜΤ, “Turk Mukavement Teskilati”. Και τον έμπιστο των Εγγλέζων εισαγγελέα μέχρι τότε της βρετανικής αποικιοκρατίας στην Κύπρο, Ραούφ Ντενκτάς που ανέλαβε πρώτος επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας της ΤΜΤ.

– ΑΠΟ 1957-1958 η ΤΜΤ υπήρξε, διά πυρός και σιδήρου, υπό τον αποκλειστικό έλεγχο του αθέατου Γραφείου Ειδικού Πολέμου (ΓΕΠ) του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και με τον μανδύα τουρκοκυπριακής ένοπλης «οργάνωσης αντίστασης», ο στρατιωτικός βραχίονας του βαθέος τουρκικού κράτους στην αγγλοκρατούμενη Κύπρο.

– Η ΤΜΤ συγκροτήθηκε για την έμπρακτη στρατιωτική υλοποίηση, επί του εδάφους και επί του πληθυσμού και για τις πολιτικές διεργασίες, των διαδοχικών στόχων της Στρατηγικής Νιχάτ Ερίμ 1956 στην Κύπρο: Την οποία εφήρμοζε η τότε τουρκική κυβέρνηση Μεντερές που την είχε παραγγείλει. Και, έκτοτε, όλες ανεξαιρέτως οι τουρκικές κυβερνήσεις. Με πρώτη στη διαδοχική σειρά την πραξικοπηματική της 27ης Μαΐου 1960 που ανέτρεψε και απαγχόνισε τον πρωθυπουργό Μεντερές.

– Με τεθέντα ως τελικό σκοπό την «Επανάκτηση Κύπρου» από την Τουρκία. Όπως ήταν ονομαστικά και το επιτελικό «Σχέδιο Επανάκτησης Κύπρου» “Kibris Istirdat Plani” (KIP) του ΓΕΠ του 1957.

– ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ και με τις μετέπειτα υπερήφανες δημόσιες αφηγήσεις, σε συνεντεύξεις και σε λεπτομερείς επιπλέον αναφορές στο δικό του βιβλίο υπό τον τίτλο «Στην πραγματικότητα κανείς δεν κοιμόταν» 2001, του τότε ταγματάρχη του ΓΕΠ Ισμαήλ Τάνσου. Ο οποίος είχε διαταχθεί για την εκπόνηση του τελικού σχεδίου και επόπτευε υπηρεσιακά σε καθημερινή βάση από το στρατηγείο στην Άγκυρα την εφαρμογή του.

– ΤΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ στα ελληνικά, πρώτος στην Κύπρο, στο βιβλίο του «Φάκελος ΤΜΤ» ο ικανός τουρκολόγος, καθηγητής και δημοσιογράφος Σπύρος Αθανασιάδης το 1998.

– Πρώτος επικεφαλής της ΤΜΤ είχε σταλεί υπηρεσιακά υπό κάλυψη, ως «υπάλληλος τουρκικής τράπεζας» στην αγγλοκρατούμενη Κύπρο ο εν ενεργεία αντισυνταγματάρχης Ριζά Βουρουσκάν του ΓΕΠ με 21 άλλους υπό κάλυψη ταγματάρχες, λοχαγούς κ.ο.κ. του τουρκικού στρατού.

– Επικεφαλής την πολιτικής πτέρυγας της ΤΜΤ, υπό τας διαταγάς του Βουρουσκάν, ο Ραούφ Ντενκτάς.

– Με επιδεικτικά στυγνή τρομοκρατία και δολοφονίες Τουρκοκυπρίων αντιφρονούντων επέβαλαν την δικτατορική κυριαρχία της ΤΜΤ στο σύνολο της τουρκικής μειονότητας της Κύπρου. Την οποία το ΓΕΠ στρατήγησε ώστε να αξιοποιηθεί ως Μειονότητα – Στρατηγικό Προγεφύρωμα της Τουρκίας στην Κύπρο. Και την εξώθησε, με τη σύμπραξη και των Βρετανών αποικιοκρατών, στην διά των σφαγών πρόκληση των πρώτων αιματηρών διακοινοτικών συγκρούσεων στην Κύπρο.

– Η ΥΠΟΤΑΓΗ στις διαταγές της ΤΜΤ – ΓΕΠ της Τουρκίας, του μέχρι τότε και στα μετέπειτα χρόνια ηγέτη της μειονότητας ιατρού Φαζίλ Κουτσιούκ (το 1960 αντιπροέδρου της ζυριχικής Κυπριακής Δημοκρατίας), αρχηγού τ/κ κόμματος και εκδότη της εφημερίδας Χαλκίν Σεσί, υπήρξε η πιο κραυγαλέα χαρακτηριστική για την αληθέστερη αλήθεια και για τον σκληρότερο τουρκικό πυρήνα, αυτών που εμφανίζονται ως Τ/κ Ηγέτες.

– Με αποκορύφωμα την διαταγή της αποπομπής του Κουτσιούκ και της αντικατάστασής του από τον Ραούφ Ντενκτάς που περιέγραψε στο δικό του βιβλίο «Όσοι Έζησαν στη Σκιά…» 2006, ο στρατηγός Γιαμάκ Κεμάλ του ΓΕΠ, ο οποίος είχε υπηρετήσει 1ος υποδιοικητής της ΤΟΥΡΔΥΚ το 1960, επικεφαλής της ΤΜΤ από το 1966, διοικητής του ΓΕΠ ως ταξίαρχος, μετέπειτα αντιστράτηγος Διοικητής του 11ου Σώματος Στρατού της Τουρκίας (δηλαδή του Αττίλα) στα σκλαβωμένα ελληνικά εδάφη της Κύπρου και ύστερα διοικητής της 4ης Στρατιάς Αιγαίου και κατόπιν αρχηγός στρατού ξηράς της Τουρκίας μέχρι την αποστράτευσή του.

– ΦΑΖΙΛ ΚΟΥΤΣΙΟΥΚ, Ραούφ Ντενκτάς, Μεχμέτ Αλή Ταλάτ, Ντερβίς Έρογλου, Μουσταφά Ακιντζί και Ερσίν Τατάρ, οι διαδοχικοί ηγέτες της μειονότητας. Τ/κ Ηγέτες του κατοχικού Ψευδοκράτους. Επισήμως ισότιμοι συνομιλητές των Ε/κ Ηγετών στις υπό την αιγίδα του Γ.Γρ. του ΟΗΕ διαδικασίες των «διακοινοτικών» συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ οι εκάστοτε Τ/κ Ηγέτες αποτελούν την διατεταγμένη Πολιτική Αιχμή Δόρατος του σκληρότερου, αυστηρότερου και… τουρκικότερου πυρήνα του τουρκικού κράτους:

– Στην προώθηση της επεκτατικής και νεο-οθωμανικής πλέον επί Ερντογάν, στρατηγικής του.

– Και όσοι εξ αυτών, για διάφορους λόγους, δεν υπακούουν άχρι τέλους ή τείνουν να παρεκκλίνουν ή ν’ αυτονομηθούν, αποπέμπονται και αντικαθίστανται. Όποια κι αν ήταν ή είναι η κυβέρνηση στην Άγκυρα.

ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ η στρατηγική της Τουρκίας, όπως η ίδια την εννοεί, έχει ένα εκθειαζόμενο από την ίδια επιτυχημένο ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ:

ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ της στην Κύπρο[mavrosl1] [mavrosl2] [mavrosl3] .

– ΤΗΝ πολιτική, διπλωματική, στρατιωτική και πληθυσμιακή τακτική που εφήρμοσε από το 1957 με την ΤΜΤ και εφαρμόζει έως τώρα με το Ψευδοκράτος της στην Κύπρο.

– Η ΤΟΥΡΚΙΑ την θεωρεί ως την επιτυχέστερη συνταγή. Τη μόλα και το εγχειρίδιο για την επίτευξη και αλλού των επόμενων στρατηγικών της στόχων. Το υποδεικνύει και από το 2001, ως κατευθυντήρια γραμμή, στο «Στρατηγικό Βάθος» του ο στρατηγικός μέντορας του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου για τις μουσουλμανικές μειονότητες, οθωμανικά κατάλοιπα στα Βαλκάνια κοκ.

– ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΜΤ μεθόδευσε η Τουρκία την στρατηγική αξιοποίηση της μειονότητας των Τουρκομάνων στο βόρειο Ιράκ και τους σουνίτες στη Συρία. Με την ίδια συνταγή απεργάζεται μηχανεύουσα και στη μουσουλμανική μειονότητα της ελληνικής Δυτικής Θράκης. Όπου αξιομνημόνευτο είναι ότι προόριζε τον Αχμέτ Σαδίκ μέχρι τον θάνατό του το 1995 στον ρόλο του… Ραούφ Ντενκτάς.

ΑΝΕΚΑΘΕΝ αυτός είναι ο κεντρικός πυρήνας της τουρκικής αποστολής των Τουρκοκυπρίων Ηγετών τα τελευταία 70 χρόνια.

Λάζ. Α. Μαύρος

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube