Weather Icon

Αρμένιοι αδερφοί διασώθηκαν από Τουρκάλα στα Κοτύωρα, μέχρι που έφτασαν στο Ορφανοτροφείο «Near East Relief» Σύρου

Αρμένιοι αδερφοί διασώθηκαν από Τουρκάλα στα Κοτύωρα, μέχρι που έφτασαν στο Ορφανοτροφείο «Near East Relief» Σύρου

Γεννημένοι στα Κοτύωρα του Πόντου, σε μια ιδιαιτέρως ταραγμένη περίοδο, ο Βαχέ και ο Κεγάμ Αντρεσιάν γνώρισαν από πολύ μικροί την ορφάνια, το μίσος αλλά και την αγάπη, ενώ περιπλανήθηκαν αρκετά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μέχρι να επιστρέψουν και να ριζώσουν στην Κωνσταντινούπολη.

Τα δύο Αρμενόπουλα μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων βρήκαν καταφύγιο στο σπίτι μιας Τουρκάλας που επί τέσσερα χρόνια τα φρόντισε και τα κράτησε ασφαλή, μέχρι την επιστροφή της μητέρας τους που είχε εκτοπιστεί μαζί με τον πατέρα τους στο Ντέιρ Ελ Ζορ στη Συρία. 

Ο Βαχέ και ο Κεγάμ δεν ξαναείδαν ποτέ τον πατέρα τους που δεν άντεξε στις κακουχίες κατά την επιστροφή στα Κοτύωρα. Τα παιδιά, με τη βοήθεια της Τουρκάλας, επανενώθηκαν με τη μητέρα τους, η οποία δυστυχώς δεν μπορούσε να τα αναθρέψει αφού όλα τους τα υπάρχοντα είχαν κατασχεθεί. Εργάστηκε όσο μπόρεσε αλλά η εύθραυστη υγεία της δεν επέτρεπε να κάνει και πολλά.

Vahe Kegham Antreasyan Syros Orfanotrofeio 1

Ένας συγγενής της βλέποντας την κατάσταση, της πρότεινε να στείλει τα παιδιά στο Ορφανοτροφείο «Νear East Relief» της Σύρου, κάτι που όταν το έκανε της στοίχισε ψυχικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube