Weather Icon
Αθλητικά 5 Ιουλίου 2021

Αιμιλία Τσουλφά στο Sputnik: Δεν είχα στο μυαλό μου τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Τι λένε τα παιδιά μου

Αιμιλία Τσουλφά στο Sputnik: Δεν είχα στο μυαλό μου τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Τι λένε τα παιδιά μου

Γιώργος Βροντάκης

Η Αιμιλία Τσουλφά και η Αριάδνη Σπανάκη θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ως πλήρωμα της ιστιοπλοΐας.

Η Αιμιλία Τσουλφά 17 χρόνια μετά το χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα το 2004 μαζί με την Σοφία Μπεκατώρου, επιστρέφει στους ΟλυμπιακούςΑγώνες του Τόκιο σε ηλικία 48 ετών και θα γίνει η μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα με συμμετοχή σε Ολυμπιάδα. Μαζί της θα είναι η 20χρονη, Αριάδνη Σπανάκη και οι δύο τους μίλησαν στο Sputnik.
Η πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ιστιοπλοΐα και χρυσή Ολυμπιονίκης το 2004 στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, είχε σταματήσει τον αθλητισμό μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο για να αποκτήσει οικογένεια. Δύο χρόνια αργότερα, το 2006 απέκτησε την πρώτη της κόρη και έκανε άλλες δύο. Είναι μητέρα τριών παιδιών, ηλικίας 11, 13 και 15 ετών.

“Δεν είχα στο μυαλό μου τον πρωταθλητισμό”

Η Αιμιλία Τσουλφά προετοιμάζεται για την 4η συμμετοχή της σε μια Ολυμπιάδα και ανέφερε στο Sputnik τι είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες για την ίδια.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας μεγάλης, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Είναι το όνειρο κάθε αθλητή που παλεύει για αυτή τη μοναδική γιορτή του αθλητισμού. Για μένα είναι η 4η Ολυμπιάδα και δεν το είχα στο μυαλό μου ότι θα ξανά μπω στον πρωταθλητισμό. Μόνο που θα βρίσκομαι εκεί είναι μια τεράστια επιτυχία, τεράστια υπερπροσπάθεια και δικαίωση των θυσιών και προσπαθειών μου” τόνισε.

“Κάθε αθλητής θέλει την 1η θέση”

Η Τσουλφά ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα το 1985 με σκάφη τύπου Όπτιμιστ και το 1987 μεταπήδησε στην κατηγορία 420, ενώ από το 1994 αγωνίζεται στην κλάση 470 και στο Τόκιο πηγαίνει χωρίς να έχει θέσει κάποιον συγκεκριμένο στόχο.
Κάθε αθλητής θέλει την 1η θέση. Δεν έχω θέσει κάποιο στόχο. Έτσι λειτουργούσα και το 2004, να αγωνιζόμαστε κάθε μέρα και να φέρνουμε ένα καλό αποτέλεσμα σε κάθε κούρσα μας και να μένουμε στην ημέρα. Δεν θέλω το μυαλό μου να πηγαίνει μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, επειδή έτσι δημιουργείτε άγχος και δεν υπάρχει κανένας λόγος” επισήμανε.

“Η διαχείριση της ψυχολογίας”

Αυτή θα είναι η 4η συμμετοχή για την Αιμιλία Τσουλφά, αφού ήταν παρούσα το 1996, το 2000, το 2004 και σε λίγες μέρες θα δώσει το παρών στο Τόκιο. Τι κρατάει, όμως, από τις προηγούμενες Ολυμπιάδες που θα την βοηθούσαν στην Ιαπωνία;
Σίγουρα η εμπειρία στη διαχείριση της ψυχολογίας και των καταστάσεων σε σχέση με τον εξοπλισμό. Αυτά είναι πολύ σημαντικές εμπειρίες. Μπορεί κάποιος αθλητής που δεν έχει αυτή την εμπειρία να χαθεί. Είμαι πολύ ήρεμη και ξέρω τι πρέπει να γίνει και πότε” υπογράμμισε.
Η Αιμιλία Τσουλφά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.07.2021
Η Αιμιλία Τσουλφά  © Φωτογραφία : Intime Sports / ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

“Να εμπνέω τα νέα παιδιά”

Η έμπειρη ιστιοπλόος όταν θα μπει στα νερά του Τόκιο θα γίνει η μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία 48 ετών και 74 ημερών και θέλει με την προσπάθεια της να εμπνέει τα νέα παιδιά.
Εύχομαι να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε και για τη χώρα μας και για να επιστρέψουμε στους ανθρώπους που μας έχουν στηρίξει. Να δώσουμε σε όλους τους Έλληνες χαρά και μέσα από τις δικές μας προσπάθειες να εμπνέουμε τα νέα παιδιά. Στην ηλικία που είμαι εύχομαι να εμπνέω τα νέα παιδιά να προσπαθούν, να έχουν στόχους και να μην βάζουν όρια σε αυτά που θέλουν να πετύχουν” είπε.

Τι την ρωτάνε τα παιδιά της

Η γεννημένη στις 15 Μαΐου 1973 για λίγο χρονικό διάστημα θα αφήσει τις τρεις κόρες της για να αγωνιστεί με το εθνόσημο και όπως αποκάλυψε δεν έχει πίεση από τα παιδιά της.
Τα παιδάκια μου το μόνο που με ρωτάνε είναι που μπορούν να δουν τους αγώνες. Θέλουν πολύ να δουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από εκεί και πέρα, δεν έχω κάποια πίεση για διάκριση. Το κίνητρο παραμένει πάντα το ίδιο” τόνισε.

Αριάδνη Σπανάκη: “Ανυπομονώ για τον αγώνα”

Μαζί με την 20χρονη συναθλήτρια της Αριάδνη Σπανάκη θα αρχίσουν την προσπάθεια τους στις 28 Ιουλίου 2021 από την Ενοσίμα και η νεαρή ιστιοπλόος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε μια Ολυμπιάδα.
Δεν σκέφτομαι κάτι ιδιαίτερο. Θέλω να πάω στο Τόκιο, θέλω να ξεκινήσει ο αγώνας. Γενικά, ανυπομονώ θα έλεγα γιατί το τελευταίο διάστημα κάνουμε πολλές προπονήσεις. Πραγματικά θέλω να δω την προσπάθεια μας να πιάνει κόπο” ανέφερε η Αριάδνη στο Sputnik.
.
“Να έχω μια πολύ θετική ψυχολογία”
.

Το ελληνικό πλήρωμα έχει μια έμπειρη και μια άπειρη ιστιοπλόο σε Ολυμπιάδα με την Αριάδνη να ξέρει ήδη τι θέλει να δείξει στο Τόκιο.

Θα ήθελα πάρα πολύ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Να έχω μια πολύ θετική ψυχολογία, ώστε να μπορέσω να αποδώσω όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται“, κατέληξε.
sputnik
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube