Weather Icon

Τρεις νεκροί Αζέροι και τέσσερις τραυματίες από νάρκη! Σκοτώθηκαν δύο πολεμικοί ανταποκριτές

Τρεις νεκροί Αζέροι και τέσσερις τραυματίες από νάρκη! Σκοτώθηκαν δύο πολεμικοί ανταποκριτές

Τρεις νεκροί Αζέροι και τέσσερις σοβαρά τραυματισμένοι στο Καρβαρχάρ. Βαθιά ανησυχία και θλίψη για τον θάνατο δημοσιογράφων εξέφρασαν στον ΟΑΣΕ

Τρεις Αζέροι σκοτώθηκαν οι δύο εξ αυτών δημοσιογράφοι και τέσσερις τραυματίστηκαν, όταν την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, το φορτηγό που τους μετέφερε χτύπησε πάνω σε νάρκη στο Καρβαχάρ, που βρίσκεται στο κατεχόμενο, από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, έδαφος του Αρτσάχ (Ναγκόρνο – Καραμπάχ)


Οι αζέροι υποστηρίζουν, ότι η νάρκη είχε τοποθετηθεί πρόσφατα, υπονοώντας, ότι μονάδες των αρμενικών δυνάμεων εισήλθαν σε βάθος 11 χιλιόμετρα από τις θέσεις τους για τον συγκεκριμένο λόγο.

Στο περιστατικό σκοτώθηκαν ο οπερατέρ, Σιράι Αμπίσοφ και ο πολεμικός ανταποκριτής του αζέρικου πρακτορείου ειδήσεων AzerTAj, Μαχαράμ Ιμπραΐμοφ. Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο σκηνοθέτης του του AzTV, Εμίν Μαμέντοφ.

Βαθιά ανησυχία και θλίψη για το θάνατο του των δημοσιογράφων δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, Τερέσα Ριμπέιρο.

Αρμένικες πηγές πάντως αμφισβητούν τις κατηγορίες του Αζερμπαϊτζάν…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube