Weather Icon
Τεχνολογία 6 Ιουνίου 2021

Το “Τρίτο Μάτι”: Η συσκευή που κρατά ασφαλείς τους χρήστες των smartphones ενώ περπατούν

Το “Τρίτο Μάτι”: Η συσκευή που κρατά ασφαλείς τους χρήστες των smartphones ενώ περπατούν
Η γενιά των “Phono Sapiens”! Δεν είναι εκνευριστικό όταν σκοντάφτετε ή πέφτετε, ενώ τσεκάρετε το τηλέφωνό σας όταν είστε στον δρόμο; Λοιπόν με αυτή τη συσκευή, τα εμπόδια δεν θα είναι πια πρόβλημα. Όμως, είναι απαραίτητα τα ειδικά gadget για την επιβίωση στον κόσμο της τεχνολογίας ή απλά η λύση είναι να κοιτάμε τον κόσμο μέσα από τα δικά μας μάτια;
Ένας φοιτητής βιομηχανικού σχεδιασμού από τη Σεούλ εφηύρε ένα gadget για να βοηθήσει τους εθισμένους στα κινητά, να περπατούν με ασφάλεια στον δρόμο, ενώ τα μάτια τους είναι απασχολημένα με την οθόνη του τηλεφώνου.
Το “τρίτο μάτι”, όπως το ονομάζει, στερεώνεται στο κεφάλι με ένα μαξιλαράκι τζελ και υπάρχει ένας αισθητήρας που μετρά τη γωνία κλίσης της συσκευής.
Όταν οι άνθρωποι κοιτούν προς τα κάτω στο smartphone τους, η συσκευή μπορεί να αισθανθεί τη γωνία του λαιμού του χρήστη.
Επίσης υπάρχει ένας αισθητήρας υπερήχων που ανιχνεύει τα εμπόδια και ενημερώνει τον χρήστη μέσω βομβητή.
Ο Μινγούκ Πάενγκ αποκαλεί τους ανθρώπους της σύγχρονης εποχής “phono sapiens”, λόγω της ευρείας χρήσης του τηλεφώνου, ακόμη και όταν περπατούν και διασχίζουν έναν δρόμο. Χιουμοριστικά, χαρακτηρίζει το “τρίτο μάτι” του την “πρώτη εξέλιξη του phono sapiens”.
Ο Πάενγκ πρόσθεσε ότι χρειάστηκε περίπου έξι εβδομάδες για να αναπτύξει το πρωτότυπο, όμως τόνισε ότι αυτό δεν είναι το τελικό προϊόν, καθώς στοχεύει να κάνει το “τρίτο μάτι” πιο φιλικό προς τον χρήστη.
Παράλληλα ο νεαρός αναφέρει ότι αυτή η συσκευή είναι και ένα μέσο με το οποίο να ασκήσει μια κριτική στους σύγχρονους χρήστες των smartphones.
“Προσπαθώ να επισημάνω και να επικρίνω τι κάνουμε με τα smartphone μας. Ελπίζω ότι αυτό μπορεί να ερεθίσει αυτό το χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας και να αντικατοπτρίσει τον παραλογισμό στον εαυτό μας”, αναφέρει ο Πάενγκ.
Είναι απαραίτητα τα ειδικά gadget για την επιβίωση στον κόσμο της τεχνολογίας ή απλά η λύση είναι να κοιτάμε τον κόσμο με τα δικά μας μάτια;
ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube