Weather Icon

Συμπρόεδρος του HDP: Σχεδιάστηκε μια σφαγή στη Σμύρνη

Συμπρόεδρος του HDP: Σχεδιάστηκε μια σφαγή στη Σμύρνη

Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στα κεντρικά γραφεία του HDP στη Σμύρνη, ο συμπρόεδρος του κόμματος, Mithat Sancar, υποστήριξε ότι η σφαγή είχε σχεδιαστεί.

Ο συμπρόεδρος του HDP, Mithat Sancar, μίλησε στην Άγκυρα για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Σμύρνη και για τη δολοφονία του μέλους του κόμματος, Deniz Poyraz. Όπως εξήγησε ο Sancar, “Δεν είχε σχεδιαστεί απλώς ως μια δολοφονία ενός ατόμου. Είχε σχεδιαστεί ως μαζική σφαγή”.

Αυτό αποδείχθηκε επίσης από επακόλουθη επιθεώρηση της σκηνής του εγκλήματος από μέλη του HDP. Οι ζημιές στις εγκαταστάσεις του κτιρίου έδειξαν συνεχή βομβαρδισμό με στόχο τη θανάτωση όλων των παρόντων.

Ο Sancar εξήγησε ότι η επίθεση ήταν ταυτόχρονα μία επικίνδυνη πρόκληση: “Το λέμε αυτό εδώ και μήνες. Η κυβέρνηση τρέφεται με το χάος και θέλει να σιωπήσει τη δημοκρατική αντιπολίτευση μέσω απειλών και εκβιασμού. Θέλει να εκφοβιστεί το HDP με κάθε τρόπο. Αυτός είναι ο στόχος της δίκης Κομπάνι και της απαγόρευσης του HDP.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube