Weather Icon

Πόλεμος πριν το Euro 2020! “Ντου” στο Αζερμπαϊτζάν! Ξεπλένει ακαθαρσίες – Προκαλεί ένταση

Πόλεμος πριν το Euro 2020! “Ντου” στο Αζερμπαϊτζάν! Ξεπλένει ακαθαρσίες – Προκαλεί ένταση

Αρμενία: Πυρά δέχεται ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγεφ από ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Αρμενίους.

Αρμενία: Στις αρχές του Απριλίου του 2021, με απόφαση της UEFA, ορίστηκε η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, να φιλοξενήσει τρία παιχνίδια ομίλων και έναν προημιτελικό του Euro 2020. Μάλιστα με απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, θα επιτραπεί στους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τους αγώνες που θα διεξαχθούν για την τελική φάση της διοργάνωσης, δίνοντας το «πράσινο φως» για να «ανοίξει» το 50% της χωρητικότητας (68.000 η συνολική) του Ολυμπιακού Σταδίου της πόλης.

Λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, δέχεται σφοδρότατη κριτική σε άρθρο του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.! Συγκεκριμένα υποστηρίζεται, ότι ο Αζέρος πρόεδρος προσπαθεί μέσω του Euro 2020 να ξεπλύνει τις ακαθαρσίες του καθεστώτος από τη διαδεδομένη διαφθορά και τις αχαλίνωτες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακτιβιστές από το Αζερμπαϊτζάν και το εξωτερικό κατηγορούν τον πρόεδρο της πρώην σοβιετικής χώρας, ότι προσπαθεί να συγκαλύψει σκάνδαλα διαφθοράς μέσω αθλητικών γεγονότων όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube